Na 150 českých a italských firem se zúčastnilo Italsko-českého podnikatelského fóra v Praze

17.03.2016 15:48

Nejvýznamnější zástupci českých a italských firem v oblasti letectví, obrany a kybernetické bezpečnosti se dnes zúčastnili Italsko-českého podnikatelského fóra v Praze. Fórum, které zorganizovala Hospodářská komora České republiky ve spolupráci s Italským velvyslanectvím v ČR a Italsko-českou obchodní a průmyslovou komorou, se uskutečnilo při příležitosti návštěvy italského ministra zahraničních věcí v Praze Paola Gentiloni Silveriho.

Na 150 českých a italských firem se zúčastnilo Italsko-českého podnikatelského fóra v Praze
Foto: Archiv
Popisek: Hospodářská komora - logo

„Dnešní fórum považuji za velice důležitou příležitost k dalšímu rozvoji už tak velmi pozitivních česko-italských obchodních vztahů. Věřím, že oblast obrany, letectví či kybernetické bezpečnosti přinese pro obě země v příštích měsících nové příležitosti,“ uvedl italský ministr zahraničních věcí Paolo Gentiloni Silveri.

Dosavadní obchodní spolupráci obou zemí hodnotil velice pozitivně i prezident Hospodářské komory ČR Vladimír Dlouhý: „Rád bych připomenul, že Itálie patří k světovým zbrojařským velmocím a rovněž i český obranný a bezpečnostní průmysl má velkou tradici. V oblasti obranného průmyslu působí také velké množství IT firem a asociací ze sektoru kosmického průmyslu – v těchto oblastech je spolupráce už nyní velice intenzivní a pevně věřím, že se bude dále rozvíjet“. Prezident Dlouhý dále zdůraznil činnost firmy Aero Vodochody, která se podílí na výrobě vojenského transportního letounu střední kategorie C-27J Spartan a jako příklad další úspěšné spolupráce pak Dlouhý zmínil i odstavování bývalých italských jaderných zařízení, na kterém se podílely firmy ÚJV Řež či Škoda JS spolupracující s IT partnery jako jsou firmy Sogin či Nucleco.

Součástí fóra byl i podpis memoranda o spolupráci v nukleární oblasti mezi společnostmi SOGIN S.p.A. (IT) a SÚRAO (Český úřad pro skladování radioaktivního odpadu).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…