Na 23 územních pracovištích finančních úřadů dojde ke změně umístění spisu

31.01.2016 8:36

Od 21. května 2016 dojde na 23 územních pracovištích finančních úřadů ke změně umístění spisů poplatníků. Spisy budou z těchto územních pracovišť přesunuty na jiná územní pracoviště (která jsou součástí totožného finančního úřadu). Stane se tak na základě nového Pokynu č. GFŘ-D-23 o umístění spisu nebo jeho příslušné části na finančních úřadech a na územních pracovištích finančních úřadů.

Na 23 územních pracovištích finančních úřadů dojde ke změně umístění spisu
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Finanční úřad, ilustrační foto

Dostupnost služeb finančního úřadu na územním pracovišti, kde již spisy umístěny nebudou, zůstane pro občany zajištěna po celý rok v úřední dny, tj. v pondělí a ve středu. Poplatníci zde budou moci činit veškerá svá podání a obdrží informace, které budou potřebovat.

"V době zvýšeného náporu při výběru daňových přiznání k daním z nemovitých věcí a k daním z příjmů, bude provozní doba úřadů rozšířena na pět dní v týdnu, jako každoročně", řekl Martin Janeček, ředitel Generálního finančního ředitelství.

Spisy budou přesunuty podle klíče - viz tabulka.

Ostatních územních pracovišť se změna netýká. Na nově spravujících územních pracovištích (pravý sloupec tabulky) budou moci poplatníci do svých spisů nahlížet a vyžádat si ze spisu kopie či opisy. Na územních pracovištích, kde byl spis původně umístěn, budou moci poplatníci získat výpis z elektronické části spisu v rozsahu daňové informační schránky nebo si požádat o potvrzení o stavu osobního daňového účtu.

Poplatníkům se místně příslušný finanční úřad nezmění (například jak Územní pracoviště v Dobříši, tak Územní pracoviště v Příbrami spadají pod Finanční úřad pro Středočeský kraj), proto nebudou vydávána žádná nová rozhodnutí o registraci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Třetí blok Jaderné elektrárny Dukovany dosáhl poprvé v historii výkonu 513 MW

11:54 ČEZ: Třetí blok Jaderné elektrárny Dukovany dosáhl poprvé v historii výkonu 513 MW

Energetici v Dukovanech dosáhli plánovaného zvýšení elektrického výkonu 3. výrobního bloku – špičkov…