Na ČVUT v Praze se 18. června uskuteční FELFEST 2014

13.06.2014 18:09

Po roce se na Vítězné náměstí v Praze opět vrací festival Fakulty elektrotechnické ČVUT FELFEST, který již tradičně nabídne bohatý hudební program a prezentaci studentských projektů fakulty. Jednodenní festival se uskuteční 18. června 2014 ve 14.00 hodin na travnatém prostranství před areálem ČVUT v pražských Dejvicích. Kromě dvou hudebních scén a obsáhlého výstavního TechParku se můžete též těšit na doprovodný program, sportovní exhibice a workshopy. Vstup na festival je zdarma.

Na ČVUT v Praze se 18. června uskuteční FELFEST 2014
Foto: ČVUT
Popisek: ČVUT

Již tradičně připravila Fakulta elektrotechnická ČVUT v Praze oslavu konce letního semestru – festival FELFEST. Návštěvníci si budou moci prohlédnout projekty, které na fakultě vznikají. Mezi nejpopulárnější patří Robot záchranář TRADR, na kterém odborníci vyvíjejí technologii pro společný zásah lidí a robotů v případě katastrofických událostí, Multiprojekční zařízení CAVE využívané k vizualizaci scén ale i vědeckých dat, Banana piano umožňující sestavit si vlastní hudební nástroj z několika kusů ovoce, nebo Lego roboti, kteří umí skládat Rubikovu kostku, balancovat na nakloněném povrchu, nebo sbírat míčky určité barvy. V TechParku dále naleznete AgentDrive Simulátor, cyklistický navigátor a plánovač cest, studentskou formuli, aplikaci pro rozpoznávání obličeje, letecký simulátor a mnoho dalších exponátů, které potěší mladé i dospělé technické nadšence.

O hudební doprovod se na hlavní scéně postará především české rocková undergroundová legenda Vltava, jež v devadesátých letech zazářila snad na každém pódiu v České republice.

Dalším významným hostem budou němečtí ska-rocksteady Yellow Cap, kteří působí na hudební scéně již 15 let a za dobu své vydali existence pět alb v čele s aktuálním Pleasure. Tuto desku v posledních měsících úspěšně představovali po celém Německu.

Nesmíme však opomenout další výtečnou kapelu, kterou jsou Bitumen beat. Skupina, která vznikla před pár lety na základech rozpadnuvších se Terne Čhave, si řekla, že romskou muziku trochu opepří. Perfektní kombinace tradičních tanečních rytmů a moderní elektroniky nenechá v poklidu žádného posluchače, který nepřišel o uši.

Dále na hlavní i vedlejší scéně vystoupí jak kapely, které mají k Fakultě elektrotechnické blízko (punkrockoví Moomraj, elektro-ambientový Squarewave Orchestra a folkoví PES), tak kapely, které sice jsou v začátcích, ale mají co nabídnout: elektroničtí Zlato a Nafta, indie rockovka Silver Spoons a funkjazzový bigband Concrete Ostrich.

Podrobné informace naleznete na stránkách www.felfest.cz

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: V domovech pro lidi s duševním onemocněním nebo závislostí převládají potřeby zařízení nad potřebami klientů

22:17 Ombudsman: V domovech pro lidi s duševním onemocněním nebo závislostí převládají potřeby zařízení nad potřebami klientů

Návštěvy pracovníků Kanceláře ombudsmana v domovech se zvláštním režimem ukázaly, že život tamních o…