Na ČVUT v Praze se o prázdninách bude vzdělávat čtyřicet středoškolaček v IT

12.08.2015 20:45

České vysoké učení technické v Praze pořádá společně se sdružením CZECHITas týdenní Letní školu IT pro studentky středních škol se zájmem o IT a ICT obory. Akce se uskuteční od 24. do 29. srpna a je koncipována jako tábor s odborně zaměřeným programem, stravováním a ubytováním pro mimopražské zájemkyně.

Na ČVUT v Praze se o prázdninách bude vzdělávat čtyřicet středoškolaček v IT
Foto: ČVUT
Popisek: ČVUT

Během jediného týdne se dívky budou učit vytvářet webové stránky, pracovat s grafikou i programovat. V praxi si vyzkoušejí celou řadu technologií, podívají se do vysokoškolských prostor ČVUT, laboratoří a coworkingového centra Impact Hub. Setkají se s odborníky z ČVUT, Microsoftu a dalších partnerů, kteří působí v IT.

„Do prvního ročníku, který pořádáme na ČVUT, se přihlásilo čtyřicet studentek. Jsme za takový zájem rádi. V rámci programu stráví většinu času v laboratořích a učebnách Fakulty informačních technologií ČVUT,“ říká Ing. Ilona Prausová, koordinátorka projektu z Rektorátu ČVUT.     

ČVUT v Praze se systematicky zaměřuje na propagaci techniky mezi studentkami středních škol, například projektem Holky pozor! (www.holkypozor.cz). V předchozích letech byla pro dívky zorganizována řada technicky orientovaných soutěží a exkurzí na zajímavá pracoviště. Nejedná se tak o první akci v tomto smyslu, nicméně v rámci Letní školy IT došlo poprvé ke spolupráci s CZECHITas. To má za cíl vzdělávat a inspirovat dívky a ženy ve světě IT a budovat komunitu mladých žen se zájmem o IT. Za tímto účelem organizuje workshopy, přednášky, letní školy a další aktivity na různých úrovních pokročilosti, které se zaměřují na konkrétní technologie nebo znalosti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

16:08 Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

Finanční správa začala poplatníky vyrozumívat o nové výši daně z nemovitých věcí. Zhruba milion drži…