Na Českou zemědělskou univerzitu v Praze se zoologické celebrity

17.02.2017 19:15

Mezinárodně výjimečné setkání odborníků, kteří se věnují výzkumu a ochraně antilop, žiraf a hrochů - to je konference Antilopy, žirafy, hroši ve 21. století: Ochrana přírody v Africe. Konferenci organizují čeští vědci v Praze 19. až 25. února.

Na Českou zemědělskou univerzitu v Praze se zoologické celebrity
Foto: ČZU
Popisek: ČZU

Na Českou zemědělskou univerzitu v Praze se sjedou mnohé světové špičky v oboru a „zoologické celebrity“, jako například Johathan Kingdon, autor nezaměnitelných kreseb afrických zvířat a bible všech zoologů, šestisvazkového díla Mammals of Africa.

Přijede také David Mallon, čelní představitel skupiny pro ochranu antilop při IUCN a Julian Fennesy, který vede skupinu pro záchranu žiraf a okapi IUCN.

Největším lákadlem jsou ale lidé, které na konferencích běžně neudivíte, jelikož tráví většinu života prací v terénu. Například Pedro vaz Pinto, díky němuž se podařilo zachránit téměř vyhubenou antilopu vranou v Angole nebo Abudllahi Ali, který vede komunitní projekt na záchranu tajemné mizející hiroly.

Nebudou ale chybět i české osobnosti působící v Africe. Na konferenci vystoupí například Markéta Antonínová, absolventka ČZU, která Africe zasvětila posledních 8 let a podílela se na fungování národních parků v Kongu a Čadu, kde se věnovala mimo jiné protipytláckým opatřením, výzkumu a ochraně slonů i dalších volně žijících zvířat. Aktuálně pracuje v Jižním Súdánu pro WCS (Wildlife Conservation Society).

Program konference a bližší informace lze najít na webu www.angihip2017.com.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Královéhradecký kraj: Rok 2023 byl pro technické služby ve znamení inovací a nových projektů

19:02 Královéhradecký kraj: Rok 2023 byl pro technické služby ve znamení inovací a nových projektů

Komunikace s širší veřejností, digitální mapy, interaktivní hřiště nebo aplikace pro hlášení drobnýc…