Na Den otevřených dveří přijelo do Dětmarovic i charitativní Oranžové kolo

31.05.2015 9:30

Elektrárna Dětmarovice pořádala poslední květnovou sobotu Den otevřených dveří a pro návštěvníky připravila pestrý program. Ten si díky jeho spojení s oslavami Dne dětí užili i nejmenší. Všichni bez rozdílu věku pak mohli usednout na Oranžové kolo a vyšlapat příspěvek pro malé fotbalisty a hokejisty z nedaleké Orlové, kteří si domů odvezli částku v celkové výši 100 010 Kč.

Na Den otevřených dveří přijelo do Dětmarovic i charitativní Oranžové kolo
Foto: Nadace ČEZ
Popisek: Nadace ČEZ

Největší černouhelná elektrárna v České republice poodhalila návštěvníkům v rámci sobotních oslav fungování elektrárenského provozu a před svými branami nechala vyrůst zábavní městečko. Děti soutěžily o nejlepšího energiťáka a kreslily s lektory z chráněné dílny Krabička. Velký zájem měli malí i dospělí návštěvníci o projížďky na lodi po elektrárenské vodní nádrži a o šlapání na dobročinném Oranžovém kole Nadace ČEZ. „Každý měl možnost strávit na našem speciálním kole jednu minutu a svým výkonem přispět na konto jedné z podporovaných organizací. Pedály se v Dětmarovicích točily celé dopoledne,“ vysvětlila ředitelka Nadace ČEZ Michaela Žemličková. O „vyšlapaný“ příspěvek se následně podělili sportovci ze dvou klubů z regionu – HC Orlová a FK Slavia Orlová. 

HC Orlová byl jako první hokejový klub v Orlové založen v roce 1930 při místním SK Orlová. Jeho A-tým působil od roku 1994 ve druhé hokejové lize, v současné době je účastníkem krajské ligy Moravskoslezského kraje. Kromě dospělých v klubu trénuje více než 100 nadějných hokejistů v dětských a mládežnických kategoriích. „Hokej je zejména kvůli rozsáhlé výstroji hráčů a podmínkám, ve kterých se hraje, finančně velice náročný sport. Jsme proto rádi za každou nabídnutou pomoc, jež nám umožňuje zajišťovat vhodné podmínky pro naše svěřence a přibližovat je tak vždy o něco blíž jejich hokejovým snům. Příspěvek z Oranžového kola ve výši 45 704 Kč nám pomůže zajistit nové zápasové dresy pro naše nejmenší hráče z přípravky a mladšího dorostu,“ řekl viceprezident HC Orlová Petr Tomis.

FK Slavia Orlová – Lutyně patří k tradičním fotbalovým klubům v okrese Karviná. Své historicky první mistrovské utkání odehrál už v roce 1931 a od té doby udržuje tradici fotbalu ve městě a okolí na vysoké úrovni. V jedenácti týmech FK Slavia Orlová hraje více než 150 malých i dospělých fotbalistů v republikových a krajských soutěžích. „Nadační příspěvek v hodnotě 54 306 Kč využijeme na doplnění výstroje a na činnost našich mládežnických týmů. K dobrým výkonům je nutné mít kvalitní zázemí, a tak se ho našim hráčům snažíme ze všech sil zajistit. Odměnou nám pak bývá jejich obrovské nadšení, které někteří z nich projevili i dnes v Dětmarovicích, kam sami vyjeli za pestrým programem i podporou vlastního týmu na Oranžovém kole,“ uvedl Jiří Jurčík, šéftrenér mládeže a sekretář FK Slavia Orlová – Lutyně.

Nadaci ČEZ založila energetická společnost ČEZ v roce 2002, aby zastřešila svou dárcovskou činnost. Nadace ČEZ podporuje několika grantovými programy sociální, kulturní a sportovní projekty a aktivně spolupracuje s regiony. Výší rozdělených příspěvků se řadí ke špičce nadací v České republice.
Více informací na www.nadacecez.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…