Na Dny NATO & Dny Vzdušných sil AČR vypraví České dráhy letos rekordní počet spojů

15.09.2016 7:37

I letos budou moci návštěvníci shlédnout největší středoevropskou bezpečnostní show Dny NATO v Ostravě a Dny Vzdušných sil AČR bez stresu z ucpaných silnic a problémů s parkováním. Národní dopravce České dráhy zásadním způsobem posílí možnosti vlakové dopravy na akci. Opět pojedou speciální dálkové vlaky z Prahy, Brna a Olomouce až do Mošnova.

Na Dny NATO & Dny Vzdušných sil AČR vypraví České dráhy letos rekordní počet spojů
Foto: red
Popisek: ČD - logo

V železniční stanici Studénka mimořádně zastaví široká škála spojů, včetně vlaků SC Pendolino, které jí běžně projíždí.Dopravce pak především vypraví takové množství regionálních vlaků, že bude letiště obslouženo v hlavních časech dokonce každou půl hodinu.

Již více než rok funguje nová stanice Mošnov, Ostrava Airport, kam mohou návštěvníci Dnů NATO v Ostravě & Dnů Vzdušných sil AČR opět zamířit pomocí běžných, ale i speciálních spojů označených jako vlaky „Dny NATO“. Z Prahy je takto vypravována dokonce souprava railjet, která je však povinně místenková. Odjezd z hlavního města je plánován na 6:17s příjezdem do Mošnova v 9:38.

Návštěvníci akce můžou využít i mimořádná zastavení vlaků v železniční stanici Studénka, a to včetně vlaků kategorie SuperCity. České dráhy tam budou zastavovat i v případech vlaků jedoucích ze Žiliny, Varšavy, nebo např. Vídně. V návaznosti na zastavení vlaků budou směrem k areálu akce pokračovat autobusy společnosti ARRIVA MORAVA.

Posílení se ve dnech konání akce dočká i osobní doprava. Vypraveny budou zvláštní osobní vlaky, takže s prokladem pravidelných spojů budou jezdit ve špičkách zhrubakaždých 30 minut. Vybrané soupravy od cca 7 do 19 hodin mezi Ostravou a zastávkou Mošnov, Ostrava AirportČD posílí. Nasazovány budou dvě jednotky CityElefant,kapacita této zdvojené soupravy bude cca 600 míst k sezení.

V souvislosti se zvýšeným zájmem o cestu na Dny NATO v Ostravě & Dny Vzdušných sil AČR doporučujeme cestujícím především ze vzdálenějších míst včasnou rezervaci míst. Pro cestu do Studénky nebo Mošnova je vhodné také zakoupit včas jízdenky. Výhodné jsou např. zpáteční jízdenky se slevou, skupinové jízdenky nebo Víkendové skupinové jízdenky pro 2 dospělé a až 3 děti do 15 let věku.

V návaznosti na zastavení vlaků budou směrem k areálu akce pokračovat autobusy společnosti ARRIVA MORAVA. Obousměrná autobusová doprava do obce Albrechtičky a zpět bude končit 1,3 km od vstupu na Dny NATO.Kromě autobusové dopravy bude možné ze Studénky využít také turisticky značené trasy vedoucí Chráněnou krajinnou oblastí Poodří.

Orientační mapka

Informace o spojení přímo do areálu „Dnů NATO“ jsou také ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Bezpečnostní rada státu se zabývala vnitřní bezpečností i prognózou možných rizik

13:21 Úřad vlády: Bezpečnostní rada státu se zabývala vnitřní bezpečností i prognózou možných rizik

V pondělí 22. dubna 2024 se ve Strakově akademii uskutečnilo zasedání Bezpečnostní rady státu. Mezi …