Na Křivoklát a do Železničního muzea ČD parním expresem

08.08.2013 10:28

V sobotu 10. srpna vypraví České dráhy vlak v čele s parní lokomotivou 475.196 „Šlechtična“ ze slovenské výtopny Vrútky na tradiční letní akci Křivořezání na hradě Křivoklát.

Na Křivoklát a do Železničního muzea ČD parním expresem
Foto: red
Popisek: ČD - logo

V soupravě budou řazené historické vozy, bufetový vůz a mimořádně také poštovní vůz. Parní vlak bude začínat v Praze-Braníku a z Křivoklátu bude pokračovat přes Rakovník až do Lužné u Rakovníka, kde si mohou zájemci prohlédnout železniční muzeum Českých drah.

Vlak odjíždí z branického nádraží v sobotu v 9:12, na Křivoklát přijede v 11:12 a do Lužné u Rakovníka ve 12:36. Zpět se vrací v 15:05 z Lužné a v 16:02 z Křivoklátu. Příjezd do Prahy-Braníka je naplánován na 18:22. Ve vlaku bude řazen bufetový vůz, kde si můžou cestující koupit občerstvení, a také poštovní vůz řady Postw, ve kterém si prohlédnou práci ve vlakových poštách.

Zpáteční jízdenka na Křivoklát stojí 240 Kč, v prodeji budou také výhodné rodinné zpáteční jízdenky za 490 Kč, jednosměrné jízdenky a místenky. Zpáteční jízdenka pro úsek z Křivoklátu do Lužné stojí 100 Kč, jednosměrná 60 Kč.

Křivořezání je tradiční setkání zručných řezbářů pod širým nebem. Letos jde už o 18. ročník. Na návštěvníky čekají hradní slavnosti, koncerty, pohádky pro děti, dále také ukázky volného létání dravců s aktivní účastní diváků. Připravené je i bohaté občerstvení, taverna na nádvoří, čajovna a hradní šenk. Cestující, kteří předloží platné rodinné a zpáteční jízdenky na parní vlak obdrží 50% slevu vstupného do prohlídkového okruhu hradem.

V železničním muzeu v Lužné u Rakovníka je možné navštívit expozici o historii železnice v Čechách, rozsáhlou sbírku lokomotiv a železničních vozidel, modelové kolejiště. Je zde také provozní průmyslová úzkorozchodná železnice s parní lokomotivou. Podrobnosti o Železničním muzeu ČD jsou k dispozici na www.cdmuzeum.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: České dráhy

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…