Na Olšině odstartovala série chovatelských přehlídek VLS

08.05.2017 9:03

V sále restaurace hotelu Michaela v rekreačním zařízení Olšina prezentovala divize VLS Horní Planá trofeje a shozy na tradiční chovatelské přehlídce.

Na Olšině odstartovala série chovatelských přehlídek VLS
Foto: vls.cz
Popisek: Vojenské lesy a statky ČR, s. p. - logo

Výběr ukázal to nejlepší z uplynulé lovecké sezóny, ve které bylo honitbách ve správě šumavské divize uloveno 653 kusy jelení zvěře, 263 kusy zvěře srnčí a 500 kusů zvěře černé. Samotná přehlídka pak prezentovala všechny trofejové úlovky. Celkem tak návštěvníci viděli 122 jeleních, 82 srnčích a dvě trofeje ze zvěře černé.

„Z ulovené trofejové zvěře byli ohodnoceny medailí 4trofeje. Jednalo se o jeleny, přičemž jeden jelen dosáhl na stříbrnou medaili a tři jeleni na medaili bronzovou,“ dodal ředitel divize VLS Horní Planá Petr Král.

Divize VLS Horní Planá myslivecky obhospodařuje na vlastní účet pět honiteb. Největší z nich je Knížecí stolec, kde se vyskytuje zvěř jelení, srnčí, černá a okrajově daňčí. Obdobná zvěř je zastoupena v honitbě Nová Pec, která navazuje na NP Šumava, stejně tak v honitbě Vimperk. Ve zbylých dvou honitbách obhospodařovaných divizí (Homolský les a Bechyně) je normována pouze zvěř srnčí a lovena zvěř černá.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČD - Telematika slaví 30 let, více se chce zaměřit na zákazníky ze státní správy a kyberbezpečnost

19:15 ČD - Telematika slaví 30 let, více se chce zaměřit na zákazníky ze státní správy a kyberbezpečnost

V polovině dubna oslavila společnost ČD - Telematika již 30 let fungování. V posledních letech přito…