Na Pražský hrad se v neděli vrátí Karel IV.

01.04.2016 14:09

Český král a římský císař Karel IV. se v neděli dne 3. dubna 2016 v 10.00 a ve 14.30 hodin vrátí na Pražský hrad. Stane se tak v rámci Slavnostního zahájení letní turistické sezóny a Roku oslav 700. výročí narození Karla IV. na Pražském hradě. Ve stejný den budou od 10.00 do 17.00 hodin zdarma otevřeny hlavní návštěvnické objekty: Katedrála sv. Víta, Starý královský palác s Vladislavským sálem a expozicí Příběh Pražského hradu, Bazilika sv. Jiří a expozice ve Zlaté uličce.

Na Pražský hrad se v neděli vrátí Karel IV.
Foto: Hans Štembera
Popisek: Brána na 1. nádvoří Pražského hradu

Karel IV. jako císař vjede do areálu Hradu na koni na závěr padesátičlenného průvodu historických postav svázaných s Karlovým životem. Nebudou chybět ani Karlovi rodiče Jan Lucemburský a Eliška Přemyslovna či všechny čtyři Karlovy manželky nebo první pražský arcibiskup Arnošt z Pardubic.

Průvod s Karlem IV. vstoupí v obou případech na Hrad z Hradčanského náměstí a bude pokračovat přes I. a II. na III. nádvoří, kde hlavní historické postavy na pódiu v 10.20, 12.30 a cca 14.40 vystoupí s krátkou inscenací komentující Karlův život.

Na III. nádvoří během dne dále vystoupí Hudba Hradní stráže, skupina historických  tanců Ambrozia, pěvecké sbory Besharmonie a Pueri Gaudentes, v Nejvyšším purkrabství se návštěvníci mohou těšit na ohňovou show nebo kejklíře. Po celý den bude rovněž možné fotografování v kostýmech Barrandov studia, které oblékne prakticky všechny historické postavy v průvodu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

13:04 ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

Už jen necelý měsíc mohou žáci základních a středních škol posílat videa do soutěže „Vím proč“ o nej…