Na Starodávný jarmark motorovým vlakem Českých drah do Rožnova pod Radhoštěm

11.08.2017 14:05

V sobotu 12. srpna vypraví České dráhy v rámci Rožnovského železničního léta zvláštní historický vlak na Starodávný jarmark, který se koná v dřevěném městečku v Rožnově pod Radhoštěm.

Na Starodávný jarmark motorovým vlakem Českých drah do Rožnova pod Radhoštěm
Foto: red
Popisek: ČD - logo

Jde už o třetí jízdu z pěti, které připomínají zároveň i jubileum 750 let města. Do čela historického vlaku se postaví lokomotiva „Hektor“. Na návštěvníky pak čeká bohatý program.

V čele nostalgického vlaku tentokrát pojede místo parní lokomotivy motorová, zvaná Hektor (T435.039). Tento unikátní stroj vyl vyroben v roce 1959 v rámci první série lokomotiv, které z české továrny ČKD učinily světového vývozce mnohatisícové řady lokomotiv zvaných "čmelák". Zároveň ČD nabídnou svezení v historických vozech z počátku minulého století. V Rožnově pod Radhoštěm se pak návštěvníci mohou těšit nejen na Starodávný jarmark, ale i na výstavu pískových soch (s možností vlastní umělecké seberealizace) nebo večerní Valašské Folkrockování.

Svezení tímto vlakem přijde na trase Valašské Meziříčí – Rožnov p. R. a zpět na 60 korun. Děti mají jízdné za polovinu, ZTP za 25 % ceny. Jízdenky jsou v předprodeji ve všech pokladnách ČD.

Jízdní řád parního vlaku

(12. srpna 2017)

stanice

tam

zpět

tam

zpět

Valašské Meziříčí

8:54–9:10

11:24

13:10

15:24–15:40

Zašová

9:21

11:14

13:20

15:14

Zubří

9:29

11:06

13:29

15:06

Rožnov pod Radhoštěm

9:33

11:00

13:35

15:00

Starodávný jarmark se pak koná v sobotu i v neděli 12. a 13. srpna a program zahrnuje pestrou nabídku jarmarečního zboží s bohatým programem a atrakcemi pro celou rodinu. Účinkovat budou skupiny AG Flek, Nadoraz, Ptačoroko, Camerata, Calata, Navalentym, cimbálové muziky Radegast a Bača, divadlo pro děti Kašpárkův svět, kejklíři a žongléři ze skupiny Agripa, skupina historického šermu Svobodní sedláci, vodník Rambousek. Připraveny jsou i atrakce pro děti jako historické kolotoče a houpačky, střelba z kuše, soutěže, tvůrčí dílny a fotoateliér. Probíhat budou i ukázky broušení nůžek i nožů.

Více k nostalgickým akcím ČD na www.cd.cz/zazitky. Další informacě k programu Starodávného jarmarku jsou na webu Valašského muzea v přírodě: https://www.vmp.cz/cs/uvod/kalendar-akci/starodavny-jarmark.html

Komerční tisková zpráva

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora pomůže podnikatelům s podáním elektronického daňového přiznání

19:02 Hospodářská komora pomůže podnikatelům s podáním elektronického daňového přiznání

Už jen přibližně dva týdny – do 2. května – mají podnikatelé čas na elektronické podání daňového při…