Na Univerzitě Karlově startuje Den celoživotního vzdělávání a Festival absolventů

14.04.2018 11:24

V sobotu 21. dubna uvítá Univerzita Karlova všechny zájemce o celoživotní vzdělávání. Nejstarší a největší česká univerzita si pro ně v historických prostorách Karolina připravila Den celoživotního vzdělávání a Festival absolventů.

Na Univerzitě Karlově startuje Den celoživotního vzdělávání a Festival absolventů
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Univerzita Karlova v Praze

Zástupci všech 17 fakult Univerzity Karlovy představí širokou nabídku programů CŽV. Univerzita Karlova nabízí možnost vzdělávání jak pro středoškoláky – Juniorskou univerzitu, tak pro seniory v rámci Univerzity třetího věku.

Nebude chybět ani široký doprovodný program. Pro návštěvníky je připravena série přednášek významných osobností Univerzity Karlovy. Ke shlédnutí bude například simulované soudní jednání jak z oblasti civilního, tak trestního práva, či se dozvíte, jak se rodí univerzitní insignie. Diskutovat bude možné s řadou předních univerzitních odborníků, například botanikem Václavem Větvičkou či lékařkou a propagátorkou zdravé výživy Kateřinou Cajthamlovou. Odborníci z Přírodovědecké fakulty návštěvníky seznámí s příbuzenskými vztahy v přírodě či s tím, jak geografové vnímají svět. Zájemci budou moci rovněž ochutnat „dobroty“ z molekulárního baru Přírodovědecké fakulty UK.

Pro mladé návštěvníky je připraveno několik přednášek Juniorské univerzity UK. Hovořit se bude o tom, jak potrestat teroristu, o úspěšné počítačové hře z dílny Matematicko-fyzikální fakulty a Filozofické fakulty Atentát 1942, která získala nominaci na „herního Oskara“, umělé inteligenci či asistované reprodukční medicíně.

V průběhu celého dne budou představitelé Lékařské fakulty v Plzni hovořit o zdravé výživě, cvičení pro seniory, prevenci diabetu či prevenci rakoviny prsu. Zájemci se rovněž budou moci dozvědět informace o správném čištění zubů či si budou moci nechat změřit tlak. Bude možné navštívit i nemocnici pro medvídky a další plyšáky. Chybět nebudou ani ukázky záchranářské práce.

Pro návštěvníky budou připraveny komentované prohlídky historických prostor Karolina a Muzea UK, které nabízí stálou expozici o historii a současnosti UK, a připraven bude také zábavný dětský program a fotokoutek.

Den celoživotního vzdělávání a Festival absolventů 2018

Kdy: sobota 21. dubna 2018
Čas: 10–16 hod
Místo: Karolinum, Ovocný trh 3, Praha 1 – Staré Město

Více informací naleznete na www.denczv.cuni.cz

!! VSTUP ZDARMA!!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

19:15 DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) v Opravně tramvají v Ústředních dílnách v Hostivaři uvedl do prov…