Na Vysočině se zajišťovaly lihoviny. Celníci měli "žně"

19.07.2015 19:01

Celníci z oddělení Dohledu nad subjekty a odboru Daňového Celního úřadu pro Kraj Vysočina při červencových kontrolních akcích, zaměřených na zdanění a značení lihovin, zajistili vice než 1 300 litrů lihovin, s vyčísleným únikem na spotřební dani přes 120 000 korun.

Na Vysočině se zajišťovaly lihoviny. Celníci měli "žně"
Foto: Celní správa ČR
Popisek: Celníci.

Od 7. července probíhaly kontroly na několika místech kraje Vysočina. Při kontrole v provozovně velkoskladu v obci Želiv bylo zajištěno přes 1 100 litrů lihovin různých značek. Provozovatel nebyl schopen předložit daňové doklady.

Podobně tak v Chotěboři, kde bylo zajištěno 25 litrů lihovin bez prokázání zdanění. Únik na spotřební dani byl předběžně vyčíslen na téměř 100 000 korun.

15. července v prodejně ve Velké Bíteši nalezli celníci při kontrole lihoviny s kolky, které neodpovídaly značení dle zákona o povinném značení lihu – údaje na kolcích byly nečitelné a proto bylo 70 litrů lihovin zajištěno.

Při dalších dvou kontrolách bylo zajištěno na 150 litrů nezdaněných lihovin. Celkem byl vyčíslen únik na spotřební dani na téměř 22 000 korun.

Všechny lihoviny byly zajištěny a případy jsou dále v šetření.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

10:04 DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

Pro budovanou linku D a automatizaci stávající linky C Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje na…