Na Západočeské univerzitě v Plzni proběhne beseda o uprchlické krizi

08.12.2015 12:49

Ministr pro lidská práva, rovné příležitosti a legislativu Jiří Dienstbier pokračuje v sérii debat na akademické půdě. V úterý 8. 12. 2015 od 14:00 hodin se zúčastní diskuse na půdě Západočeské Univerzity v Plzni na téma „Uprchlická krize: proč rozdělila českou společnost“.

Na Západočeské univerzitě v Plzni proběhne beseda o uprchlické krizi
Foto: Peter Števkov
Popisek: Imigranti ve stanici Keléti

Spolu s ministrem Jiřím Dienstbierem bude debatovat profesor Ivo T. Budil.

Ministr Dienstbier již dříve absolvoval debaty na Ostravské univerzitě, Slezské univerzitě v Opavě, Univerzitě Palackého v Olomouci a Masarykově univerzitě v Brně.

Po teroristických útocích v Paříži vnímá ministr Dienstbier potřebu o tématu uprchlické krize mluvit o to naléhavěji. Zdůrazňuje, že boj proti terorismu a uprchlická krize jsou dvě rozdílná témata. Opakovaně připomíná, že je třeba hledat společné evropské řešení a zaměřit se především na vylepšení životních podmínek v zemích, odkud uprchlíci přicházejí a zastavit tak či omezit migraci do Evropy.    

Podle profesora antropologie Ivo T. Budila bychom se měli vyhnout úplnému odmítání migrantů i nepromyšlené vstřícnosti. „Při negativní reakci hned vědí, na čem jsou. Při té pozitivní se později zklamou, a o to více budou frustrovaní,” říká profesor.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo zahraničí: První Národní rozvojový den v Černínském paláci

13:21 Ministerstvo zahraničí: První Národní rozvojový den v Černínském paláci

Ve čtvrtek 25. dubna se na Ministerstvu zahraničních věcí uskuteční historicky první Národní rozvojo…