Na Znojemsku vzniká unikátní projekt Vinobus. Hejtman Hašek za něj vinařům poděkoval

04.03.2015 15:18

Na tiskové konferenci ve Znojmě informoval hejtman Michal Hašek spolu se starostou Znojma Vlastimilem Gabrhelem, krajskou radní Bohumilou Beranovou a Františkem Koudelou, předsedou VOC Znojmo o vznikajícím projektu Vinobus, který by měl podpořit vinařskou turistiku v oblasti.

Na Znojemsku vzniká unikátní projekt Vinobus. Hejtman Hašek za něj vinařům poděkoval
Foto: Jihomoravský kraj
Popisek: Michal Hašek na tiskové konferenci k projektu Vinobusu.

Jak uvedl hejtman Michal Hašek, tento projekt kombinuje záležitosti turistiky s podporou vinařství a vinohradnictví. „Chci za něj zdejším vinařům poděkovat. Předložím krajské radě a zastupitelstvu návrh na finanční podporu vinobusu a na jeho provoz. Předpokládám, že půjde o víceletý projekt. Naší ambicí, je, aby zkušební provoz začal ještě před tradičním Znojemským vinobraním. Věřím, že půjde o inspiraci i pro další části jižní Moravy,“ zdůraznil hejtman.

Podle Františka Koudely půjde o vinařský autobus, který by zabíral trasu v okruhu 62 kilometrů od středu Znojma až po vinařské obce. „Projekt bude propojený s cyklotrasami. Vinobus s kapacitou 32 míst bude vybaven i nosiči na kola, trasa bude objízdná čtyřikrát denně, každá ze zatím devatenácti zastávek bude označena informačním panelem. Na něm se dozvíte, jaké sklepy v okolí jsou otevřené. Vzniknou i webové stránky projektu, kde bude možné si naplánovat cestu,“ uvedl František Koudela.

Vznik projektu ocenil také znojemský starosta Vlastimil Gabrhel, který vyzdvihl jeho význam pro propagaci vinařů a vinařství nejen Znojma, ale celé oblasti. Jak konstatoval hejtman Michal Hašek, k realizaci projektu by mělo být podepsáno memorandum, které by zajistilo tříletou participaci zainteresovaných subjektů na podpoře tohoto pilotního projektu.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Kr-jihomoravsky.cz

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…