Na českobudějovickém výstavišti se koná Travelfest

08.04.2017 10:28

V pavilonu „Z“ českobudějovického výstaviště ve čtvrtek odstartoval veletrh cestovního ruchu Travelfest 2017. Jeho premiérový ročník se nese v duchu „Jižních Čech pohodových“. Součástí Travelfestu, který potrvá do soboty, je kratší, dvoudenní odborná konference Travelcon. Veletrh navíc probíhá společně s festivaly Gastrofest a Febiofest.

Na českobudějovickém výstavišti se koná Travelfest
Foto: JCCR
Popisek: Jihočeská centrála cestovního ruchu - logo

„Věřím, že jak návštěvníci veletrhu, tak účastníci konference, si společně užijí skvělou atmosféru tohoto veletrhu a domů si odvezou novou inspiraci a užitečné informace,“ uvedl vedoucí oddělení marketingu jihočeského krajského úřadu Jiří Gruntorád.

Ředitel Jihočeské centrály cestovního ruchu (JCCR) Jaromír Polášek v této souvislosti připomněl, že právě zahájený Travelcon je historicky největší odbornou konferencí věnovanou problematice turistického ruchu na jihu Čech. „Program Travelconu je mimořádně atraktivní, a to nejen díky zvoleným tématům, ale i kvalitou a erudicí vybraných přednášejících a lektorů, který zde vystoupí celkem pětačtyřicet,“ zdůraznil Polášek.

Travelcon, který zahájila prezentace novinek v cestovním ruchu v podání ředitel odboru regionálního partnerství a vztahů B2B agentury CzechTourism Aleše Pangráce a ředitele JCCR Jaromíra Poláška, probíhá souběžně ve dvou sálech pavilonu „Z“. Mezi hlavní témata přednášek patří například otázky komunikačních trendů v cestovním ruchu, aktivního marketingu, sociálních médií, digitálních technologií a jejich efektivního cílení, nových směrů v cestovním ruchu a řada dalších.

„Konference Travelcon je určena ubytovatelům, poskytovatelům různých turistických služeb, pracovníkům infocenter, měst a obcí i dalším zástupcům různých subjektů přímo působících v sektoru cestovního ruchu v Jihočeském kraji. Ti všichni zde získají velký prostor nejen k výměně vlastních zkušeností, ale dostanou možnost načerpat nové vědomosti přímo z úst významných kapacit tohoto oboru,“ zdůraznil David šťastný , předseda Destinační společnosti Českobudějovicko–Hlubocko, která je spolu s JCCR a Jihočeským krajem organizátorem celé akce.

Hlavní program nabízí sobota

Expozice turistických oblastí a cílů, měst, regionů, infocenter, podnikatelských subjektů a dalších společností působících v cestovním ruchu, může veřejnost navštívit až do soboty 8. dubna.

Právě sobota nabízí zřejmě nejatraktivnější program veletrhu. Chybět zde nebude například známý cestovatel a rybář Jakub Vágner, Blanka Milfaitová, držitelka několika prestižních ocenění nejen za nejlepší marmeládu na světě či Daniel Přibáň, náčelník expedice „Trabantem až na konec světa“. Sobotní programová náplň přinese zajímavá témata, soutěže o ceny i autogramiády těchto výjimečných lidí.

„Návštěvníci se zde dozvědí, jak si užít kulturu, trochu si zamlsat, zasportovat, nebo si oddechnout třeba na venkově. Naše expozice nabídne relaxační zónu pod stromem Jižních Čech pohodových, kde si každý může vychutnat pravou pohodovou atmosféru. Další zajímavou zastávkou mezi stánky bude hvězdářský koutek, kde se díky interaktivním technologiím návštěvníkům otevře celý vesmír jako na dlani,“ dodal Polášek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…