Na dálnici D1 došlo k usmrcení pracovníka dálniční údržby

27.09.2016 11:19

Včera v cca 12:00 hodin došlo na dálnici D1 na km 329 směr Ostrava ke střetu nákladního automobilu s vozidlem ŘSD. Při nehodě došlo k úmrtí pracovníka dálniční údržby.

Na dálnici D1 došlo k usmrcení pracovníka dálniční údržby
Foto: ŘSD
Popisek: Logo ŘSD

„Pracovník prováděl sběr kuželů označující pracoviště, v kterém probíhaly práce na obnově vodorovného dopravního značení. Při odklízení těchto kuželů došlo k nárazu kamionu do soupravy, která se skládala z dodávky se zabezpečovacím signalizačním přívěsem. Při střetu došlo k vražení zabezpečovacího zařízení do zadní části tažného vozu, který měl bohužel za následek usmrcení našeho pracovníka“, popsal tuto smutnou událost generální ředitel ŘSD Jan Kroupa.

K vážnému zranění pracovníka ŘSD došlo včera v cca 12:00 hodin také na dálnici D5 na km 63,5 směr Rozvadov, kde se střetl nákladní automobil s vozidlem ŘSD.

Při střetu došlo ke zranění pracovníka dálniční údržby, který utrpěl  otevřenou zlomeninu dolní končetiny. Pracovník byl řidič soupravy, která se skládala z dodávkového vozu se zabezpečovacím signalizačním přívěsem.  Z důvodu probíhajících prací (prořezávání křovin okolo silničního značení) stála souprava v uzavřeném pomalém pruhu. Samotný střet nikdo z přítomných zaměstnanců neviděl, jelikož právě prováděli práce na svahu nad odstavným pruhem. Z tohoto důvodu nelze nyní konkrétně upřesnit, kde se pracovník v době střetu nacházel.

Oba incidenty vyšetřuje Policie ČR i odbor bezpečnosti Ředitelství silnic a dálnic.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Vyhodnocení akce Speed Marathon 2024

16:08 Policie ČR: Vyhodnocení akce Speed Marathon 2024

V pátek 19. dubna 2024 se na území České republiky uskutečnila celoevropská dopravně bezpečnostní ak…