Na informační tabule na zastávkách v Ostravě a dalších obcích v kraji dá EU 35 milionů korun

24.03.2015 11:13

Evropská unie dá 35 milionů korun na pořízení elektronických informačních tabulí pro cestující veřejnou hromadnou dopravou v Moravskoslezském kraji. Tabule přibudou na 72 zastávkách městské hromadné dopravy v Ostravě a na 36 zastávkách v dalších městech a obcích Moravskoslezského kraje. Evropskou dotaci na projekty schválila Regionální rada Moravskoslezsko.

Na informační tabule na zastávkách v Ostravě a dalších obcích v kraji dá EU 35 milionů korun
Foto: kr-moravskoslezsky.cz
Popisek: Moravskoslezský kraj

„Lidé získají lepší přehled o spojích. Tabule na zastávkách umí zobrazovat také informace o aktuálním stavu dopravy, což je velkou výhodou, pokud je hustý provoz nebo při výlukách. Tyto funkce tabulí jsou ale v případě Ostravy podmíněné dokončením návazných projektů a u příměstských zastávek domluvou s dopravci,“ popsala výhody projektů Kateřina Dostálová, ředitelka Úřadu Regionální rady Moravskoslezsko.

Ostravské tabule na zastávkách jsou jednou z částí projektu inteligentního řízení dopravy ve městě. Souvisí s odbavovacím a palubním systémem ve vozidlech MHD, pořízením řadičů na křižovatkách a vybavením centra řízení dopravy. Původně celistvý projekt město kvůli problémům s výběrem dodavatele rozdělilo do tří částí, které soutěží zvlášť. Tabule na zastávkách mají stát 35,6 milionů korun, dotace pokryje až 85 % výdajů do výše 30,1 milionů korun.

Informační tabule na autobusové zastávky ve městech a obcích Moravskoslezského kraje pořídí Koordinátor ODIS, s.r.o. Ve 27 městech a obcích přibude 36 tabulí. Tři tabule budou instalovány v Příboře, po dvou v Bílovci, Brušperku, Čeladné, Dětmarovicích, Hradci nad Moravicí, Rychvaldu a Vrbně pod Pradědem, po jedné v dalších 19 obcích. Tabule budou v blízkosti zastávek, nebo přímo v označnících zastávek. Dotace na projekt 4,8 milionů korun obstará většinu z plánovaných výdajů projektu ve výši 6,9 milionů korun. 

Instalace tabulí má proběhnout ještě letos, konkrétní termíny jsou odvislé od výběru dodavatelů.

Regionální rada Moravskoslezsko je zodpovědná za 20 miliard korun z evropských fondů určených na rozvoj Moravskoslezského kraje. Od roku 2007 proplatila téměř 15 miliard korun za projekty v oblasti dopravní infrastruktury, vybavenosti měst a venkova, modernizaci vzdělávání, sociálních služeb a zdravotnictví.

Zbývajících 5 miliard korun bude vyplaceno za probíhající a připravované projekty v průběhu tohoto roku a počátkem roku 2016.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…