Na konci prázdnin darují Lesy ČR školám 250 tisíc sešitů

23.08.2016 14:14

Druhý ročník úspěšného projektu Sešity do škol zahájily Lesy ČR 22. srpna. Od tohoto data mohou zástupci základních škol z celé republiky objednávat na www.sesitydoskol.cz celkem 250 tisíc sešitů pro mladší i starší žáky, a to do vyčerpání zásob. Lesy ČR je zdarma rozdají a dopraví, stejně jako v loňském roce.

Na konci prázdnin darují Lesy ČR školám 250 tisíc sešitů
Foto: lesycr.cz
Popisek: Lesy ČR - logo

Osm typů linkovaných sešitů ve formátu A5 se liší grafickým provedením obalu a edukační grafikou spojenou s lesním prostředím. „Loni byly všechny sešity rozdané během několika dní, stejný zájem očekáváme i letos,“ řekl Radovan Srba, obchodní ředitel podniku Lesy ČR. Tak jako loni se počítá s 800 tisíci korunami coby náklady na pořízení sešitů a dopravu.

Kromě pomoci školám má projekt seznámit veřejnost s využitím dřeva jako největšího tuzemského obnovitelného zdroje. „Říkáme tím, že je dřevo jedinečnou surovinou využívanou třeba právě na výrobu sešitů, kterými děti denně listují. Nikdo nemusí mít strach, že se spotřebou papíru ničí lesy. V posledních letech jich dokonce přibývá a vytěžené stromy nahrazují nové. I to chceme naším projektem sdělit,“ vysvětlil generální ředitel Lesů ČR Daniel Szórád.

Kontaktní osoba pro Sešity do škol: Ladislava Řehounková - 724524064; e-mail ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČOI: Hračka na baterie „Pistole LN 320/305“, která představuje vážné riziko

7:02 ČOI: Hračka na baterie „Pistole LN 320/305“, která představuje vážné riziko

Česká obchodní inspekce zjistila, že na tuzemském trhu je v nabídce výrobek, který představuje vážné…