Na konci září se na Lipně rozjede KOLO-toč

23.09.2016 11:31

Poslední zářijovou středu 28.9. je pro všechny návštěvníky Lipna přichystán cyklisticko-bruslařský svátek!

Na konci září se na Lipně rozjede KOLO-toč
Foto: Lipno
Popisek: sjezd Floutrejlu

Již popáté se na břehu jezera i přilehlých svazích rozjede akce s názvem Lipenský KOLO-toč, v rámci kterého si na své přijdou milovníci všech druhů cyklistiky a in-line bruslení. Akce nabídne od 10:00 do 15:00 hodin program pro malé i velké, rodiny s dětmi, sváteční cyklisty i ostřílené bikery. Letošní novinkou bude i sjezd Floutrejlu – rodinné terénní cyklotrasy.

Pořadatelé si pro účastníky připravili dvě cyklistické trasy. Ta první je zavede na severní svahy areálu, kde si vyzkouší jízdu v nově otevřené rodinné terénní cyklotrase zvané Floutrejl. Druhá trasa povede tradičně po Jezerní cyklo-inline stezce do Frymburku, přívozem na Frýdavu a přes Přední Výtoň zpět na Lipno.

„Registrace budou probíhat na Kapitanátu v Marině Lipno a přihlášení obdrží účastnickou kartu, se kterou dostanou jízdenky na Jezerní a Promenádní lanovku zdarma, nebo zvýhodněnou cenu na zapůjčení kola, popřípadě kolečkových bruslí. Pro registrované bude zdarma i přívoz mezi Frymburkem a Frýdavou“, uvádí Eva Černíková z pořadatelské společnosti Lipensko s.r.o. „Všechny cyklisty zveme do letos nově otevřeného Floutrejlu. Jedná se o trať vedoucí lipenskými lesy od Stezky korunami stromů až k nástupu lanové dráhy Promenádní. Sjezd zvládne opravdu každý, jelikož je trať určena i pro rodiny s dětmi od 6ti let“ říká Černíková a dodává: „Floutrejlem se můžete nechat provést naším profesionálním instruktorem. Ten vám ukáže techniku jízdy a představí vám celou trasu vedoucí krásnou přírodou.“

Na trase kolem Lipna čeká na návštěvníky několik zastávek, na kterých si mohou vyzkoušet dopravní prostředky poháněné elektrickým proudem a další atrakce od partnera akce E.ON. Těšit se mohou na testování elektrických kol, skútrů a automobilů. Ty budou na Lipně rovnou dva, elektrický Smart a především velké lákadlo pro všechny fanoušky pohonů budoucnosti, elektrická Tesla S. Pro děti bude přichystán E.ON energy truck a další zábavné atrakce.

Součástí akce budou i výhody v ostatních lipenských provozech. Děti do 15ti let tak mohou navštívit zdarma Aquaworld v doprovodu platící dospělé osoby, v Lanovém parku čeká na všechny sjezd na kladce jako bezplatný bonus a v Restauraci Lanovka k FOXovo dětskému menu nanuk Míša zdarma.

Cyklistický program pokračuje na Lipně i během navazujícího víkendu 1. a 2.10., kdy mají všichni poslední možnost využít letního provozu lanové dráhy Promenádní, a to navíc s cenovým zvýhodněním 50% na časové a bodové jízdenky do Bikeparku a jízdenky 1+1 a 1+2 pro Floutrejl. Zúčastnit se můžete i víkendové akce s FRbikes, designéry a staviteli Bikeparku Lipno. Ti vás během dvou dnů provedou Floutrejlem, přilehlými singletraily, přírodními stezkami v okolí Luče a Vyklestilky i technickým ježděním v klopenkách a skocích bikeparku. Lipno má pro bikery a cyklisty rozhodně co nabídnout!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…