Na krajském úřadu v Liberci se zabydlí živé včely

03.09.2015 14:25

Zajímavé informace o včelách, ukázky historického a moderního úlu, včelařských pomůcek, výrobků z včelích produktů a řadu dalšího můžete nalézt na výstavě „Včelařství u nás.“ Výstavu bude možné navštívit ve vestibulu budovy Krajského úřadu Libereckého kraje od 7. do 29. září. Velkým zpestřením prvního týdne akce bude navíc prosklený úl s živými včelami a zajímavým výkladem zkušeného včelaře.

Na krajském úřadu v Liberci se zabydlí živé včely
Foto: Archiv
Popisek: Včely

 „Situace ve včelařství je v současné době kritická. Především vinou onemocnění varroáza poklesl od září loňského roku stav včelstev v Libereckém kraji o téměř 30 %. Cílem výstavy je zaujmout především mladé generace pro tuto krásnou a důležitou zájmovou činnost,“ uvedl náměstek hejtmana Libereckého kraje zodpovědný za životní prostředí a zemědělství Josef Jadrný, který nad jejím konáním převzal záštitu.    

Školní třídy či jakékoliv jiné skupiny dětí a mládeže si mohou po celou dobu konání akce domluvit průvodcovství zkušeným včelařem u Tomáše Komrzého z krajského úřadu na tel. 739 541 552.     

Výstava, která je připravována ve spolupráci Okresní organizace Liberec Českého svazu včelařů a Libereckého kraje, bude přístupná každý pracovní den od 8.00 do 17.00 hod., v pondělí a středu pak až do 18.00 hod. Vernisáž s ochutnávkou různých druhů medu proběhne v pondělí 7. září od 16.00 hod.   

„Další aktivitou Libereckého kraje na podporu včelařství jsou právě vyhlašované včelařské dotace. Celkem 1 mil. Kč bude rozdělen mezi začínající i stávající včelaře,“ doplnil náměstek Jadrný. Bližší informace k právě vyhlašovanému dotačnímu programu na podporu včelařství najdete na www.kraj-lbc.cz/dotacni_fond_lk. Uzávěrka příjmu žádostí je 31. října.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Královéhradecký kraj: Rok 2023 byl pro technické služby ve znamení inovací a nových projektů

19:02 Královéhradecký kraj: Rok 2023 byl pro technické služby ve znamení inovací a nových projektů

Komunikace s širší veřejností, digitální mapy, interaktivní hřiště nebo aplikace pro hlášení drobnýc…