Na letošním Vinobraní na Grébovce bylo vypito rekordní množství burčáku

30.09.2015 14:44

Co návštěvník, to přibližně litr zakoupeného či rovnou zkonzumovaného burčáku. Odhadem navštívilo v sobotu park Grébovka, kde se konal devátý ročník oblíbeného Vinobraní na Grébovce, přes 25 tisíc lidí. Burčáku bylo vypito též přes 25 000 litrů, tedy opět více než loni, čímž vznikl nový rekord.

Na letošním Vinobraní na Grébovce bylo vypito rekordní množství burčáku
Foto: Nova-Art
Popisek: Vinobraní na Grébovce

Taková je bilance letošního ročníku největšího pražského vinobraní, které již tradičně pořádá Praha 2. Na hojné účasti se podle pořadatelů podepsalo pěkné počasí i atraktivní program. Nepotvrdily se obavy, že většina obyvatel Prahy dá před vínem a burčákem přednost opuštění metropole na prodloužený víkend.

"Jsem ráda, že poté, co jsme začali organizovat vinobraní sami a zvolili si pro ně právě Grébovku, si sem lidé našli cestu a naučili se sem každý rok pravidelně přicházet. Jen na Facebooku potvrdilo účast 10 000 lidí," uvedla během zahájení vinobraní starostka Prahy 2 Jana Černochová.

Podle ohlasů na sociálních sítích si letos organizátoři odnesli pochvalu především za dostatečný výběr sortimentu ve stáncích, velký počet stánků, díky kterému nevznikaly tak dramatické fronty, a za program na hlavním pódiu, kde sklidil velký úspěch kytarista Radim Hladík s kapelou Blue Effect. Pokud se objevilo hodnocení negativní, zpravidla se týkalo právě extrémně vysoké návštěvnosti, kvůli které občas docházelo k přeplněnosti „hlavních tahů“ stánky obsypaného parku.

Příští rok čeká Prahu 2 jubilejní, už desátý ročník Vinobraní na Grébovce.

Vinobraní na Grébovce v číslech:

• 9. ročník
• účast přes 25000 lidí
• 110 stánků s vínem, burčákem a jídlem
• 500 metrů čtverečních zabrala prodejní plocha

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

19:15 DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) v Opravně tramvají v Ústředních dílnách v Hostivaři uvedl do prov…