Na podporu sousedství poputuje 1,4 milionu korun

23.06.2015 16:01

Jarní kolo Regionálního fondu rozvoje Poštovní spořitelny opět ukázalo, že sousedské vztahy nejsou lidem v krajích lhostejné. Do grantového programu s podtitulem „souSedíme si“, který na začátku března tohoto roku vyhlásila Poštovní spořitelna, se přihlásilo 120 neziskových a příspěvkových organizací a obcí. 19 z nich bylo úspěšných a získalo finanční podporu pro svůj projekt. V rámci této grantové výzvy tak Poštovní spořitelna prostřednictvím Nadace VIA rozdělila 1 363 520 korun.

Na podporu sousedství poputuje 1,4 milionu korun
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze, ilustrační foto

Z devatenácti úspěšných projektů získalo pět projektů částku přesahující 90 tisíc korun. Maximální výše grantu byla pro tento rok stanovena na 100 tisíc korun.
„Mezi nejaktivnější regiony z pohledu přihlášených projektů patřily Jihomoravský a Středočeský kraj: z každého z nich pocházelo sedmnáct žádostí. Následovaly Praha a Moravskoslezský kraj s jedenácti žádostmi,“ říká Alena Králíková, manažerka společenské odpovědnosti Poštovní spořitelny. O pomyslné třetí místo mezi nejaktivnějšími regiony se pak dělí Jihočeský a Královéhradecký kraj, každý s devíti žádostmi. „Nejvíce podpořených projektů získal tentokráte Středočeský kraj, kde uspělo šest žádostí, které si rozdělí granty v celkové výši 365 220 Kč,“ doplňuje Králíková. Třemi úspěšnými projekty se mohou pochlubit také Moravskoslezský a Jihočeský kraj. Sem také hned po Středočeském kraji poputuje nejvíce peněz, do Moravskoslezského kraje 236 000 Kč a do Jihočeského 240 800 Kč.

Cílem výzvy „souSedíme si“ je přispět ke zlepšení sousedských vztahů v regionech, přičemž jednou ze základních podmínek pro přihlášení projektu do programu byla aktivní účast občanů na přípravách a realizaci projektu. Sousedské vztahy jsou hlavním mottem Regionálního fondu rozvoje Poštovní spořitelny již druhým rokem. O atraktivnosti tématu svědčí nejen vysoký počet přihlášených žádostí, ale i obsah samotných projektů.

Československá obchodní banka, včetně obchodních značek Era a Poštovní spořitelna, podporuje komunitní projekty v regionech již od roku 2007. Za tu dobu v regionech rozdělila více než 24 milionů korun.

Druhé letošní kolo Regionálního fondu rozvoje Poštovní spořitelny bude vyhlášeno 2. září a uzávěrka proběhne 14. října. Odborným garantem programu je Nadace VIA.

reklama

autor: Tisková zpráva

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha podpoří prevenci ve školách, má předcházet šikaně či záškoláctví

22:04 MHMP: Praha podpoří prevenci ve školách, má předcházet šikaně či záškoláctví

Pražští radní odsouhlasili poskytnutí dotací na prevenci ve školách a školských zařízeních v Praze p…