Na podporu sportovní činnosti dětí a mládež zamíří 4,2 milionu korun

08.06.2015 17:43

Na sportovní činnost dětí a mládeže v Pardubickém kraji bude letos rozděleno více než 4,2 milionu korun. Tyto prostředky rozdělí nový grant, do kterého vloží polovinu prostředků Pardubický kraj a polovinu Český olympijský výbor (ČOV), který použije finanční prostředky darované ze strany loterijních společností.

Na podporu sportovní činnosti dětí a mládež zamíří 4,2 milionu korun
Foto: pardubickykraj.cz
Popisek: Pardubický kraj

„Finanční prostředky budou poskytovány na sportovní činnost dětí a mládeže zajišťovanou sportovními organizacemi působícími na území Pardubického kraje. Podpora se bude týkat individuálních i kolektivních sportů,“ uvedl krajský radní pro sport René Živný. „Podmínkou je, aby sportovní činnost byla pravidelná a systematická a svěřenci musí být maximálně do dovršení juniorského věku v dané sportovní disciplíně,“ dodal krajský radní.

Podpora je určena na činnost sportovních organizací, zejména na materiálně technické vybavení, účast na soutěžích a soustředěních, odměny rozhodčích, podporu účasti trenérů na odborných seminářích a trenérských kurzech v oblasti sportu a tělovýchovy, dopravu na utkání nebo závody, pronájem sportovních ploch a podobně.

Termín pro příjem žádostí je 6. až 20. července 2015. Poskytnutí dotace je vždy vázáno na finanční spoluúčast žadatele ve výši minimálně 30 procent. Minimální výše dotace je 20 tisíc korun a maximální výše 100 tisíc korun. Podrobnosti grantového programu jsou na webu Pardubického kraje www.pardubickykraj.cz/probihajici-grantove-programy/81490/.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…