Na podporu vinařů a vinohradníků směřuje z krajského rozpočtu 6 milionů

22.04.2016 22:20

Pět milionů korun jako dotace Vinařskému fondu a milion korun rozdělených v rámci dotačního programu Podpora vinařství a vinohradnictví v Jihomoravském kraji. Takovou podporu vinařství a vinohradnictví na jižní Moravě schválilo krajské zastupitelstvo 21. dubna 2016.

Na podporu vinařů a vinohradníků směřuje z krajského rozpočtu 6 milionů
Foto: Michal Hašek
Popisek: Hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek

„Uvedený dotační program je zaměřený jak na propagaci vinařství a vinohradnictví, tedy na pořádání koštů, výstav a podobných akcí, tak podpora směřuje do zlepšení technického vybavení. V případě dotace Vinařskému fondu bude pětimilionová dotace použita na podporu a rozvoj vinařské turistiky. Navíc, podle příslušné legislativy, za každou korunou z krajského rozpočtu směřuje do Vinařského fondu částka ve stejné výši z ministerstva zemědělství. Letošní podpora Vinařskému fondu z veřejných prostředků, který se stará o marketing vína, rozvoj vinařské turistiky a informuje veřejnost o vinohradnictví a vinařství, tak bude  činit deset milionů korun,“ uvedl hejtman Michal Hašek.

Krajské zastupitelstvo rovněž podpořilo projektový záměr založení ukázkové vinice v užívání Střední vinařské školy Valtice s cílem využít vinici pro poradenské účely určené veřejnosti a výukové účely pro Střední vinařskou školu Valtice.

„Jihomoravský kraj jako hlavní nositel pěstování révy chce pomoci založením ukázkové vinice s cílem předvádět nové trendy ve vinohradnictví, což by sloužilo nejen odborné, ale i laické veřejnosti v návaznosti na Centrum excelence. Současně chceme podpořit moravské klony révy jednorázovou podporou nových výsadeb testovaného materiálu klonů,“ řekl hejtman Hašek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…