Na poklepu základního kamene nového centra ČVUT budou asistovat roboti

18.11.2014 7:36

Dne 24. listopadu se uskuteční slavnostní akt poklepání základního kamene budovy Českého institutu informatiky, robotiky a kybernetiky Českého vysokého učení technického v Praze. Akce se bude konat od 10 hodin v prostorách Technické menzy ČVUT.

Na poklepu základního kamene nového centra ČVUT budou asistovat roboti
Foto: ČVUT
Popisek: ČVUT

Na slavnostním poklepu se budou aktivně podílet roboti, které ČVUT využívá k vědecko-výzkumným a pedagogickým účelům.

Zrekonstruovaná budova Technické menzy a dostavěné plochy dají vzniknout přibližně čtyřiceti tisícům metrů čtverečních moderních prostor. Využity budou především jako sídlo vznikajícího vysokoškolského ústavu ČVUT sdružujícího excelentní vědu napříč informatickými obory – Českého institutu informatiky, robotiky a kybernetiky. Jedná se o ústav, který se svým moderním charakterem, principy budování, součinností s partnery, principy provozu, vědeckými výsledky, jejich transferem do praxe i stylem výchovy nové generace špičkových odborníků stane unikátním, modelovým centrem excelence v ČR, posilujícím integritu i mezinárodní prestiž ČVUT. Vybudované prostory budou sloužit také jiným součástem ČVUT.

Rekonstrukce a další stavební práce by měly být zvládnuty v rekordním čase – pouhých čtrnáct měsíců od jejich zahájení. Stavbu bude realizovat sdružení HOCHTIEF – VCES, vítěz veřejného výběrového řízení.
 
Slavnostního poklepu se zúčastní rektor ČVUT prof. Petr Konvalinka, ředitel Českého institutu informatiky, robotiky a kybernetiky ČVUT prof. Vladimír Mařík a další významní zástupci z ČVUT a akademické sféry, předseda představenstva společnosti Hochtief CZ Ing. Tomáš Bílek a ostatní čelní představitelé dodavatelů. Pozván byl také premiér Bohuslav Sobotka, 1. místopředseda vlády pro ekonomiku a ministr financí Andrej Babiš, místopředseda vlády pro vědu, výzkum a inovace Pavel Bělobrádek, ministr školství, mládeže a tělovýchovy Marcel Chládek, ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek a další významní představitelé politického, vědeckého a kulturního života včetně zástupců průmyslových partnerů ČVUT.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vedoucí Jana Kotalíková obnovuje pravidelné setkání s kancléři prezidenta a Parlamentu

22:03 Úřad vlády: Vedoucí Jana Kotalíková obnovuje pravidelné setkání s kancléři prezidenta a Parlamentu

V Kramářově vile se v pátek 10. května 2024 uskuteční pracovní oběd s kancléři, který pořádá vedoucí…