Na pražské náplavce se střílelo i šlapalo pro charitu

17.06.2015 13:07

Světová kajakářská i kanoistická elita se v úterý 16. června sjela na pražskou náplavku, kde poměřila nejen své vodácké, ale i střelecké síly v rámci druhého ročníku exhibičního závodu Prague Riverside cross. Vedle vrcholových sportovců v čele s ambasadorem celé akce Vavřincem Hradilkem nechybělo na akci ani charitativní Oranžové kolo Nadace ČEZ, na němž vyšlapali diváci pro neziskové organizace Země lidí a Společnost „E“ celkovou částku 101 677 korun.

Na pražské náplavce se střílelo i šlapalo pro charitu
Foto: cez.cz
Popisek: Na pražské náplavce se střílelo i šlapalo pro charitu

Sportovci na pražském Rašínově nábřeží kličkovali mezi překážkami ve vodě a stříleli laserovou pistolí z kajaku v divácky atraktivních duelových soubojích. Zábavné exhibiční soutěže se kromě Vavřince Hradilka účastnila i další zvučná vodácká jména. Za kajakáře bojovali například Jiří Prskavec nebo olympijští vítězové Alexander Grimm a Jessica Fox. Zapojili se ale i sportovci z jiných disciplín než těch vodních. Diváci tak mohli obdivovat vodácký um moderního pětibojaře Davida Svobody, skikrosaře Tomáše Krause a dalších.

Sportovních disciplín se mohli zúčastnit i samotní návštěvníci pražského Riverside Crossu. Soutěžili v jízdě na paddleboardu a šlapali na Oranžovém kole Nadace ČEZ. „Každý měl možnost strávit na našem kole jednu minutu a svým výkonem přispět na dobrou věc. Na pražskou náplavku přišlo mnoho nadšených sportovců, kteří nelitovali námahy a Oranžové kolo vytěžili na maximum. Jsem ráda, že se podařilo vyšlapat tak vysokou částku,“ konstatovala ředitelka Nadace ČEZ Michaela Žemličková.

Země lidí, o.p.s. je mladá energická organizace orientující se na volnočasové aktivity dětí a mládeže s tělesným a kombinovaným postižením. Od svého založení v roce 2010 se snaží zprostředkovávat dětem a mládeži takový způsob trávení volného času, jaký si sami vyberou. Všichni členové organizace pracují na dobrovolné bázi bez nároku na honorář. „Organizujeme víkendové akce a zájmové kroužky pro děti s postižením i bez něj – obě skupiny dětí se tak přirozeně setkávají a učí vzájemné spolupráci. Výtěžek z Oranžového kola v hodnotě 51 143 korun použijeme na financování letního tábora, který pro děti s tělesným a kombinovaným postižením budeme pořádat teď v červenci,“ sdělila členka správní rady Země lidí Kristýna Štaffová.

Společnost „E“ založili v roce 1990 rodiče a přátelé osob postižených epilepsií. Jejím posláním je zlepšení postavení osob s epilepsií ve společnosti, podpora jich samotných i celé jejich rodiny. Zaměřuje se na šíření informovanosti, odstraňování strachu a zábran u širokého okolí a rozvoj povědomí o zásadách první pomoci při epileptických záchvatech. „Poskytujeme také odborné sociální poradenství, sociálně aktivizační služby společně s navazujícími fakultativními činnostmi, jako jsou kurzy, pobyty, semináře, kluby nebo sportovní rehabilitace. Výtěžek z Oranžového kola ve výši 50 534 korun použijeme na provoz sociálního podniku Aranžérie – květiny s příběhem, ve kterém naše klienty s epilepsií zaměstnáváme,“ uvedla Alena Červenková, předsedkyně Společnosti „E“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…