Na první výjezdní zasedání letos pojede vláda v červenci do Moravskoslezského kraje

01.05.2015 15:02

Vláda Bohuslava Sobotky uspořádá v letošním roce dvě výjezdní zasedání, které budou v Moravskoslezském a Ústeckém kraji, tedy regionech, které se potýkají s největšími sociálními problémy.

Na první výjezdní zasedání letos pojede vláda v červenci do Moravskoslezského kraje
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vládní lavice ve sněmovně

Moravskoslezský i Ústecký kraj jsou hospodářsky problémové regiony s vysokou mírou nezaměstnanosti. Vláda pro tyto kraje zřídila zvláštního zmocněnce a připravuje návrhy opatření, které mají řešit problémy těchto regionů. První zasedání vlády se uskuteční letos v červenci v Moravskoslezském kraji.

„Vláda se bude na výjezdním zasedání v Moravskoslezském kraji zabývat problémy, které místní region trápí nejvíce. Budeme řešit otázku zaměstnanosti a proaktivní opatření pro vytváření nových pracovních míst v situaci, kdy prožíváme útlum hornictví. Dalším tématem, které je důležité pro všechny občany, kteří zde žijí, je kvalita ovzduší. Naším cílem je jeho výrazné zlepšení, pomoci by zde měly finance v rámci operačních programů fondů EU. Třetí důležité téma je dopravní infrastruktura. Cílem vlády je podpořit investice do řady staveb, ať už jde o silnice či železnice,“ uvedl předseda vlády.

2. výjezdní zasedání vlády do Ústeckého kraje by se mělo uskutečnit do konce roku 2015.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vlada.cz

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…