Na řecké ostrovy raději s finanční hotovostí, radí cestovní kanceláře turistům

01.07.2015 14:40

Na ostrovech Řecka je obecně známa slabá síť bankomatů pro výběr hotovosti. Proto cestovní kanceláře již dlouhodobě upozorňují české turisty v propozicích k odjezdu na zájezd, aby si s sebou vzali dostatek finanční hotovosti, neboť počet bankomatů na ostrovech je nízký a rovněž nemusí být bankomaty vždy v provozu. Turisté by měli mít dostatečnou finanční rezervu na drobné výdaje, zakoupení výletů po okolí, pořízení případných léků a případně lékařské ošetření hrazené předem. Až 80 % českých turistů cestuje do Řecka do hotelu s all-inclusive programem, tudíž výdaje v místě pobytu jsou minimální.

Na řecké ostrovy raději s finanční hotovostí, radí cestovní kanceláře turistům
Foto: Redakce
Popisek: Řecká vlajka

Podle informací od delegátů, na řeckých ostrovech fungují směnárny i kvůli velkému množství britských návštěvníků, proto si turisté mohou vzít s sebou hotovost i v jiných měnách než euro, např. britské libry či dolary. Rovněž delegáti ujišťují, že pro turisty jsou na ostrovech v provozu i bankomaty, výlety a transfery jsou realizovány úplně bez problému. Pro turisty se dovolená v Řecku zatím nijak nemění.

S ohledem na aktuální informace, britské, belgické a německé ministerstvo zahraničí doporučuje klientům cestovních kanceláří, aby si vzali na dovolenou do Řecka dostatečnou finanční hotovost v eurech na pokrytí plánovaných i neočekávaných výdajů. Rovněž MZV ČR vydalo podobné doporučení k cestám do Řecka.

CK hlásí vysokou obsazenost do konce července. Nabídka Last minute pobytů do Řecka bude minimální, navíc ceny pobytů nemají důvod klesat, protože v Řecku letos tráví dovolenou především Britové, Severoevropané a Italové. Cestovní kanceláře však zaznamenávají zvýšený počet dotazů na průběh dovolené v Řecku a případná omezení, která zatím nenastávají.

Řecko je tradiční leteckou dovolenkovou destinací, kterou navštěvuje okolo 300 tis. Čechů ročně. Řekové žijící na ostrovech a ve významných turistických destinacích jsou na příjmech z cestovního ruchu závislí. Čím více se Řekové musí spoléhat sami na sebe (a ne na stát), o to více si váží klientů a starají se o ně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ředitelství vodních cest: Velká plavidla mohou nově bezpečně přečkat povodeň u modernizovaného ochranného stání u Lovosic na Labi

13:21 Ředitelství vodních cest: Velká plavidla mohou nově bezpečně přečkat povodeň u modernizovaného ochranného stání u Lovosic na Labi

Ředitelství vodních cest ČR uvedlo do plného provozu modernizované ochranné stání pro velká plavidla…