Na tradičním autosalonu zanechala svou stopu i umprumka

30.09.2014 14:44

K podzimu ve městě už neodmyslitelně patří tradiční Ústecký autosalon, ten letošní pořádaný pod názvem Ústecký autosalon a ekomobilita 2014.

Na tradičním autosalonu zanechala svou stopu i umprumka
Foto: Pardubický kraj
Popisek: Na tradičním autosalonu zanechala svou stopu i umprumka.

Akci, kterou organizačně opět zajišťovala místní Střední škola automobilní v areálu vlastních dílen, opět navštívily tisíce zájemců. Svou „stopu“ na autosalonu zanechala i ústecká umprumka.

„Práci studentů oděvního designu dokazuje, že úroveň této školy je stabilně na velmi vysoké úrovni. Prezentovat se při autosalonu je navíc výborný nápad a doufám, že se s některými modelovými kousky studentů této školy budeme setkávat i v běžném prodeji,“ chválila předváděné oděvy náměstkyně hejtmana Jana Pernicová, která má v radě Pardubického kraje na starosti právě školství.

Dvě módní přehlídky obohatily program zásluhou učitelek Střední školy umělecko-průmyslové Ústí nad Orlicí (SŠUP) Jany Salabové a Ludmily Skokanové. „Na provizorní molo vystoupala hned dvacítka studentek a studentů. Přihlásili do naší výzvy Hledáme nové modelky a modely,“ vysvětlila hojnou účast Ludmila Skokanová.

Během obou přehlídek se měla ústecká veřejnost na co koukat. K vidění byly mimo jiné modely oceněné v posledních letech na mezinárodní soutěži Módna línia mladých v Prešově, nechyběly práce posledních maturantů oboru Navrhování a design oděvů, zajímavostí bylo představení vítězného modelu ze soutěže základních škol, jehož autorka je od letošního školního roku žákyní SŠUP.

Premiérové pak byla uvedena kolekce, jež je výsledkem spolupráce ústecké školy s firmou Capirelli. „Jedná se o volnočasové oblečení, konkrétně nová trička a mikiny, které vytvářely studentky druhého až čtvrtého ročníku. Firma by je měla v budoucnu sériově vyrábět, majitel byl s jejich úrovní velmi spokojen,“ uvedla k módní premiéře Jana Salabová z pedagogického sboru SŠUP.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Pardubickykraj.cz

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Důvěra spotřebitelů i podnikatelů v ekonomiku dále roste

13:21 Český statistický úřad: Důvěra spotřebitelů i podnikatelů v ekonomiku dále roste

Souhrnný indikátor důvěry (indikátor ekonomického sentimentu), vyjádřený bazickým indexem, se mezimě…