Na úřad bez auta, řekli si krajští zaměstnanci a vyrazili do práce

21.09.2015 21:04

Den bez aut, který je součástí kampaně s názvem Evropský týden mobility, podpořili také zaměstnanci Krajského úřadu Moravskoslezského kraje.

Na úřad bez auta, řekli si krajští zaměstnanci a vyrazili do práce
Foto: Moravskoslezský kraj
Popisek: Na úřad bez auta, řekli si krajští zaměstnanci a vyrazili do práce

Do práce bez auta se dnes v červených tričkách s logy Evropského týdne mobility a Moravskoslezského kraje dopravilo přes 240 lidí. Na úřad přišli pěšky, přijeli na kole, koloběžkách, in-line bruslích nebo hromadnou dopravou.

Podpořili tak celoevropskou kampaň, která má letos podtitul: „Vyber. Změň. Zkombinuj.“ Vybízí k úvaze nad rozsahem dostupných možností dopravy ve městech, k zamyšlení nad tím, jaký druh dopravy si k našim cestám vybereme a jak vhodně ho zkombinujeme.  

Kolo k dopravě do práce využil i ředitel krajského úřadu Tomáš Kotyza. „Zvláště letošní podtitul vybízí k zamyšlení nad problémy velkých měst s automobilovou dopravou. Až jedna třetina celkového znečištění ovzduší pochází právě z ní. Proto je nutné jakýmkoliv způsobem propagovat nejen hromadnou, ale i jiné, alternativní způsoby dopravy. Moravskoslezský kraj je například aktivní v propagování a využívání vozidel na CNG pohon a elektromobilů. Uvědomujeme si, že tak můžeme významně přispět ke zlepšení kvality ovzduší v celém kraji, a tím i životních podmínek občanů,“ uvedl ředitel moravskoslezského krajského úřadu Tomáš Kotyza.

Dodal, že akci Na úřad bez auta! pořádá krajský úřad už počtvrté. „Jsem rád, že se zapojili nejen zaměstnanci hejtmanství, ale i dalších městských úřadů v kraji, například v Kopřivnici, Krnově, Opavě, Hlučíně,“ podotkl ředitel krajského úřadu Tomáš Kotyza.

Upozornil na to, že po opětovném prověření a potvrzení certifikace je Krajský úřad Moravskoslezského kraje stále jediným krajským úřadem v České republice, který má zaveden mezinárodně uznávaný systém řízení přívětivý k životnímu prostředí, známý pod zkratkou EMAS.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…