Na vánoční trhy se letos podívají i hasiči z odboru prevence

30.11.2016 11:52

1. prosince se v pražských ulicích objeví uniformovaní hasiči s průkazy kontrolora a podívají se na některé stánky na vánočních trzích, zda je z hasičského hlediska vše tak, jak má být.

Na vánoční trhy se letos podívají i hasiči z odboru prevence
Foto: udalosti112.cz
Popisek: Hasičský záchranný sbor ČR - logo

Každým rokem pražští hasiči zasahují u požárů také v době, která by měla být pro lidi klidná, radostná, kdy by se měli chystat na jedny z nejkrásnějších svátků roku.

Požáry jsou nejen v domácnostech, kde se připravuje vánoční cukroví a různé pochutiny, ale také často na vánočních trzích, jak dokládají naše statistiky a fotografie.

 

Aby kolegové výjezdoví hasiči měli méně práce a stánkaři klidné svědomí, rozhodli se naši specialisté z odboru prevence, že zkontrolují alespoň některé ze stánků… na co vše se zaměří?

Především zkontrolují množství a druhy přenosných hasicích přístrojů, jejich provozuschopnost, umístění těchto přístrojů a také to, zda jsou zřetelně označena čísla tísňového volání, apod.

Jejich pozornosti neuniknou ani doklady, prokazující kontrolu, opravy a údržbu instalovaných spotřebičů ve stánku. Jedná se např. o vařiče, trdelníky, grily, topidla apod.

Kdy začít s kontrolou jindy, než 1. prosince? Hasičské uniformy nejsou tak známé, jako třeba ty policejní. Když už lidé znají hasiče, tak většinou v zásahových oblecích. Naši kontroloři budou uniformovaní, budou mít u sebe průkaz kontrolora, a pokud bude vše v pořádku, budou milí a usměvaví. Nejde přece o to, udělovat pokuty, ale upozorňovat na nedostatky, abychom mohli mít všichni klidné a bezpečné svátky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…