Na virtuálních sáních napříč posledními sto lety. CzechTourism na ZOH prezentuje významná výročí

08.02.2018 15:18

Agentura CzechTourism ve spolupráci s Českým olympijským výborem připravila zázemí v Českém domě v Pchjongčchangu a v rámci tzv. Olympijských festivalů také v Ostravě a Brně. Na sportovce a turisty čekají velkoplošné projekce, expozice, fotoprezentace, infostánky i netradiční zážitek v podobě tříminutové virtuální cesty historií naší republiky…

Na virtuálních sáních napříč posledními sto lety. CzechTourism na ZOH prezentuje významná výročí
Foto: CzechTourism
Popisek: Logo Czech Tourism

Český dům bude letos otevřen od 9. do 25. února přímo naproti olympijské vesnici v Kangnungu. Ve spolupráci s agenturou CzechTourism se zapojí do širších oslav významných výročí historie České a Slovenské republiky. Rok 2018 se nese v duchu připomínek a oslav spojených s českou státností. Agentura CzechTourism připravila pro tyto příležitosti jednotný kreativní koncept a logo.

V Českém domě budou k dispozici dvě patra zázemí pro sportovce i veřejnost. Aktuální dění ze sportovišť budou moci sportovní fanoušci sledovat na dvou velkoplošných projekcích. Návštěvníci se mohou s historií i současností České republiky seznámit také netradičně. Dostanou příležitost projet se na virtuálních sáňkách. Během tříminutové „jízdy“ se divákovi odkryjí důležité milníky naší historie i současnosti. „Nejedná se o vzdělávací projekt. Naším cílem je zaujmout návštěvníky a touto zábavnou a inovativní prezentací představit bohatou historii naší země. Chtěli bychom podpořit pozitivní obraz České republiky jako země příběhů a podnítit zájem o její navštívení“, říká Lukáš Bajer, vedoucí projektu „Připomínky a oslavy významných výročí roku 2018“.

„Letošní dějiště her je pro Českou republiku příhodné. V minulém roce se zvýšila návštěvnost turistů z Koreji o 39% a Korea tak patří mezi tři nejrychleji se rozvíjející trhy v příjezdovém cestovním ruchu“, uvádí Monika Palatková, ředitelka agentury CzechTourism.

Oslavy státních a sportovních výročí proběhnou samozřejmě i v České republice. Olympijský festival na Brněnském výstavišti, v ostravské Ostravar aréně a na Masarykově náměstí nabídne vedle sportovního programu i bohatý doprovodný program. „Festival staví na osvědčeném formátu olympijských parků, který dokonce převzali jiné zahraniční olympijské výbory. Těší nás, že původní nápad přebírají i v zahraničí“, pochvaluje si český přínos Jiří Kejval, předseda Českého olympijského výboru. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Správa železnic: Potenciálně nebezpečných dřevin podél tratí ubývá

10:17 Správa železnic: Potenciálně nebezpečných dřevin podél tratí ubývá

Z blízkosti kolejí zmizelo v minulých měsících v přepočtu dalšího téměř půl milionu stromů. To je vý…