Náčelníci generálního štábu vzpomínali na generála Tomáše Sedláčka

08.01.2016 10:45

Bývalí náčelníci Generálního štábu Armády České republiky společně se současným, generálporučíkem Josefem Bečvářem, si v předvečer výročí narození armádního generála Tomáše Sedláčka (8. ledna 1918) připomněli památku a odkaz člověka, jehož osudy jsou nerozlučně spojeny s osudy našeho státu i armády.

Náčelníci generálního štábu vzpomínali na generála Tomáše Sedláčka
Foto: mocr.cz
Popisek: Budova Ministerstva obrany ČR

„Generál Sedláček mne přijímal do armády,“ vzpomínal vždy historicky první náčelník Generálního štábu Armády České republiky generál Karel Pezl, který toto setkání inicioval, ale který se kvůli nemoci z toho letošního omluvil.

Místem, které vojákům bude už vždy připomínat osobnost generála Sedláčka, jsou pražské Dejvice. Právě zde u jeho pomníku v kasárnách Posádkového velitelství Praha uctili jeho památku generál plukovník ve výslužbě Jiří Nekvasil, armádní generálové v záloze Jiří Šedivý, Pavel Štefka a Vlastimil Picek.

Z dnešního setkání všichni zúčastnění zaslali zdravici armádnímu generálu Petru Pavlovi, předsedovi Vojenského výboru NATO, který se ze závažných pracovních důvodů organizátorům za svoji nepřítomnost omluvil.

Generálplukovník Jiří Nekvasil jménem všech poděkoval veliteli Posádkového velitelství Praha plukovníku gšt. Milanu Virtovi a dlouholetému příteli armádního generála Tomáše Sedláčka Lubomíru Adamusovi za uskutečnění tohoto unikátního setkání a všem příslušníkům Posádkového velitelství Praha za organizaci a vytvoření příjemné atmosféry. Zároveň vyzval všechny přítomné, aby se zde za rok v tuto dobu a tomto místě opět setkali. Náčelník Generálního štábu Armády České republiky generálporučík Josef Bečvář přítomné ujistil, že toto výjimečné a neformální setkání plně podpoří.

Věnec k pomníku Tomáše Sedláčka položili bývalí náčelníci generálního štábu Armády České republiky. Zleva generálové Picek, Štefka, Nekvasil a Šedivý

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

16:08 Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

Finanční správa začala poplatníky vyrozumívat o nové výši daně z nemovitých věcí. Zhruba milion drži…