Nadace ČEZ: Běhat rychlostí Bolta, nebo aspoň jako Maslák… Premiérový tábor „pěti sportů“ dopadl na jedničku

09.08.2017 13:03

Nejen slavní atleti v televizi byli motivací pro téměř dvacítku opavských dětí, aby sportovaly i uprostřed parného léta. Stejně důležitý byl osobní příklad vedoucích z Opavského sportovního klubu (OSK), z nichž každý jako sportovní expert vedl program jednoho dne příměstského tábora.

Nadace ČEZ: Běhat rychlostí Bolta, nebo aspoň jako Maslák… Premiérový tábor „pěti sportů“ dopadl na jedničku
Foto: Nadace ČEZ
Popisek: Nadace ČEZ

Kluci a holky si postupně vyzkoušeli atletiku, orientační běh, florbal, basketbal a volejbal. Část financí jim na to sehnal člen OSK Aleš Vysocký, který pracuje jako „ajťák“ ve Skupině ČEZ. Ta každoročně prostřednictvím Nadace ČEZ podporuje své zaměstnance, kteří dělají něco prospěšného pro veřejnost.

„Na tábor jsem získal 30 tisíc korun, které jsme použili na nákup sportovních pomůcek, reflexních vestiček pro bezpečné přesuny dětí na hřiště, ale taky na ceny, diplomy nebo pronájem sportovišť,“ řekl Aleš Vysocký. Aby jeho nápad nadace podpořila, musel uspět v internetovém hlasování mezi zaměstnanci. „Kolegové mě znají jako aktivního sportovce a dobrovolníka,“ vysvětlil Aleš Vysocký s tím, že získat jejich hlasy nebylo až tak těžké. Mnohem náročnější podle něj byla práce vedoucích přímo s dětmi na táboře. „Já jsem se podílel jen na přípravě zázemí tábora v klubovně, ale naši mlaďoši museli pro prcky nažhavené na sportování a zároveň rozžhavené sluneční výhní připravit pět dní pestrého programu,“ dodal Vysocký.

Úsilí se vyplatilo, děti odcházely každý den nadšené a už nyní je jasné, že pětidenní sportovní premiéra bude mít příští rok pokračování. „Bála jsem se, jaké budou reakce dětí a rodičů. Byla to pro nás i pro ně novinka a doufala jsem, že dojde k naplnění očekávání obou stran. To se podle reakcí rodičů a úsměvů dětí podařilo, takže se už těšíme na další ročníky,“ vysvětlila vedoucí příměstského tábora Alexandra Klestilová.

Jedním z cílů organizátorů bylo probudit v dětech zálibu k něčemu novému a dát jim možnost přičichnout ke sportům, které si sami s profesionálními trenéry nikde vyzkoušet nemůžou. „Každý účastník od nás dostal kontakty na sportovní kluby, ve kterých mohou s vybraným sportem pokračovat i během školního roku,“ dodala Klestilová.

O zaměstnanecké granty mohou Nadaci ČEZ požádat sportovní nebo hasičské oddíly, kulturní spolky, hendikepovaní nebo veřejně prospěšné organizace, ve kterých se aktivně angažují zaměstnanci Skupiny ČEZ. „O tom, které projekty budou vybrány, letos hlasovala víc než třetina zaměstnanců. Pokud mohou sami zaměstnanci vybírat projekty, na které se přispívá, hlasovat o nich a propagovat je mezi kolegy, jejich zájem o podobné aktivity se automaticky zvyšuje,“ řekla k přínosu tohoto typu grantů ředitelka Nadace ČEZ Michaela Ziková. V Moravskoslezském kraji letos nadace energetiků rozdělila mezi 17 projektů téměř 500 tisíc korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

10:04 DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

Pro budovanou linku D a automatizaci stávající linky C Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje na…