Nadace ČEZ: Dětem v Teplicích usnadní cestu do školy Oranžový přechod

05.12.2018 8:10

Dva stožáry se svítidly zpřehlední přechod pro chodce na frekventované Maršovské ulici. Grantový program Oranžový přechod Nadace ČEZ pomáhá městům a obcím zvyšovat bezpečnost jejich obyvatel, zejména dětí a mládeže, v silničním provozu.

Nadace ČEZ: Dětem v Teplicích usnadní cestu do školy Oranžový přechod
Foto: Nadace ČEZ
Popisek: Nadace ČEZ

Tmavé zimní dny, mnohdy i s deštěm a mlhou, činí z mnohých přechodů pro chodce při absenci osvětlení velmi nebezpečná a riziková místa pro všechny účastníky silničního provozu. Podle dopravních statistik je přitom známo, že přehledný a osvětlený přechod pro chodce dokáže snížit riziko srážky vozu s chodcem až o 60%.

Nadace ČEZ pomáhá městům a obcím s osvětlováním přechodů od roku 2013. Na nadaci se tak obrátilo i město Teplice, které získalo v rámci programu Oranžový přechod finanční příspěvek ve výši 120 tisíc korun.

Nově osvětlený přechod včetně bezbariérové úpravy chodníků na frekventované Maršovské ulici na sídlišti Trnovany slavnostně uvedli do provozu zástupci města, Městské policie a Skupiny ČEZ.

„Podpory Nadace ČEZ si velmi vážíme. Přechod v Maršovské ulici je dalším v řadě, který nám pomohla postavit. Pokračujeme tak v zajišťování bezpečnosti chodců, ale i řidičů,“ říká Hynek Hanza, primátor města Teplice.

V Maršovské ulici dosud chyběl přechod přímo navazující na vstupní prostranství školy, který by převedl chodce na druhou stranu ulice k zastávce MHD. Město proto kromě osvětlení přechodu zajistilo hned tři nové přechody v lokalitě a úpravu tzv. zálivů pro zastávky MHD. Základní školu Maršovská a ZŠ praktickou v ulici Krušnohorská navštěvuje 700 žáků, z nichž většina využívá i místní MHD zastávku. Díky úpravám včetně handicapovaných osob se tak výrazně zvýšila jejich bezpečnost při přecházení rušné silnice.

„Přála bych chodcům i řidičům co nejvíce takových bezpečných a osvětlených přechodů pro chodce. Zvláště v zimních měsících mají své opodstatnění. Na projektu v Teplicích nadace oceňuje i bezbariérové úpravy chodníků,“ doplnila Michaela Ziková, ředitelka Nadace ČEZ.

Nadaci ČEZ založila energetická společnost ČEZ v roce 2002, aby zastřešila svou dárcovskou činnost. Nadace ČEZ podporuje několika grantovými programy sociální, kulturní a sportovní projekty a aktivně spolupracuje s regiony. Výší rozdělených příspěvků se řadí ke špičce nadací v České republice.

reklama

autor: Tisková zpráva

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP opraví tramvajovou trať na Letenském náměstí

13:04 DPP opraví tramvajovou trať na Letenském náměstí

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) začne od středy 17. dubna 2024 od brzkých ranních hodin s opravou…