Nadace ČEZ: Díky zaměstnancům získali skoro půl miliónu korun

18.09.2020 16:54

Přesně 420 tisíc korun si mezi sebe rozdělilo čtrnáct neziskových jihočeských organizací. Peníze poskytla Nadace ČEZ v rámci akce „Zaměstnanecké granty.“ Ta umožňuje zaměstnancům Skupiny ČEZ získat až 30 tisíc korun pro veřejně prospěšné neziskové organizace. V rámci celé republiky získalo 102 organizací dohromady přes tři milióny korun.

Nadace ČEZ: Díky zaměstnancům získali skoro půl miliónu korun
Foto: Nadace ČEZ
Popisek: Nadace ČEZ

Přesně 192 přihlášených organizací, 6 695 hlasujících zaměstnanců a více než tři milióny rozdělených korun. Taková jsou hlavní čísla letošních zaměstnaneckých grantů Skupiny ČEZ. A neztratili se přitom ani Jihočeši. V konkurenci skoro dvou stovek organizací z celé republiky oslovilo energetiky i čtrnáct jihočeských neziskovek.

„Velmi si vážím toho, že se naši zaměstnanci ve volném čase zapojují do veřejných aktivit a různě pomáhají. A někdy jsou to opravdu velmi milé příběhy,“ uvedl během předání šeků Jan Kruml, ředitel Jaderné elektrárny Temelín.

ČEZ

V rámci zaměstnaneckých grantů Skupiny ČEZ získalo českobudějovické mateřské centrum
30 tisíc korun na zastínění budovy

Díky temelínské Lence Kučerové získalo třicet tisíc korun i českobudějovické M-centrum pro mladou rodinu. „Naše mateřské centrum slouží pro setkávání rodin s dětmi. Pro děti organizujeme dopolední program a odpolední kroužky, večery pak patří veřejnosti, pro kterou připravujeme pravidelná cvičení, různé workshopy, besídky či slavnosti. Příspěvek využijeme na zastínění prosklených ploch žaluziemi, což zvýší komfort zejména při cvičení,“ vysvětlila Lenka Kučerová použití získaného grantu.

O Zaměstnanecký grant do výše až 30.000 korun může Nadaci ČEZ požádat kterákoliv veřejně prospěšná nezisková organizace, ve které se aktivně angažují zaměstnanci Skupiny ČEZ. Ať už se ve svém volném čase věnují práci s dětmi, seniory, handicapovanými, nebo aktivitám v zájmových, sportovních a dalších organizacích. Podmínkou je právě doporučení zapojených zaměstnanců. O podpoře projektů pak elektronicky hlasují sami zaměstnanci. Přitom každý může přidělit tři hlasy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Bezpečnostní rada státu se zabývala vnitřní bezpečností i prognózou možných rizik

13:21 Úřad vlády: Bezpečnostní rada státu se zabývala vnitřní bezpečností i prognózou možných rizik

V pondělí 22. dubna 2024 se ve Strakově akademii uskutečnilo zasedání Bezpečnostní rady státu. Mezi …