Nadace ČEZ: Do Vroutku přijely hudební hvězdy i charitativní kolo na Rock for Churchill 2015

29.08.2015 7:36

V rámci pátečního programu multižánrového festivalu Rock for Churchill pomáhali jeho návštěvníci pohybem dobré věci. Šestnáctý ročník festivalu, který se pravidelně koná v malém městě na půli cesty mezi Prahou a Karlovými Vary, hostil české a zahraniční interprety i charitativní akci Nadace ČEZ Pomáhej pohybem. Ta na svých cestách republikou pomáhá neziskovým organizacím a ve Vroutku tentokrát podpořila Domov pro seniory Vroutek a Základní školu a Mateřskou školu Vroutek. Vyšlapalo se 100 618 korun!

Nadace ČEZ: Do Vroutku přijely hudební hvězdy i charitativní kolo na Rock for Churchill 2015
Foto: Nadace ČEZ
Popisek: Nadace ČEZ

Mezi návštěvníky jednoho z největších festivalů v Ústeckém kraji, kteří si na Rock for Churchill přijeli poslechnout hudební hvězdy z Čech i zahraničí v čele s belgickou zpěvačkou Selah Sue či britskými Archive či Asian Dub Foundation, se našlo mnoho sportovců s dobrým srdcem. Společnými silami pomohli pohybem vybraným organizacím, když pro ně na speciálních kolech vyšlapali 100 618 korun. „V rámci naší charitativní akce Pomáhej pohybem strávil každý pomocník jednu minutu na našich speciálních kolech. Jejich pedály se celý den nepřestaly točit a v podvečer jsme tak vroutkovskému Domovu i škole s radostí předali šek na vyšlapané peníze,“ řekla Michaela Žemličková, ředitelka Nadace ČEZ.

Domov pro seniory Vroutek poskytuje sociální služby určené lidem starším 55 let s Alzheimerovou chorobou, stařeckou i ostatními typy demencí, kteří pobírají starobní či invalidní důchod. Více než padesáti klientům poskytuje Domov celoroční ubytování, stravu i další typy pravidelné pomoci a rehabilitačních i sociálních služeb. Domov aktivně podporuje udržování sociálních kontaktů mezi klienty, jejich rodinami a přáteli. „Našim klientům se snažíme vytvořit prostředí, jež jim ve všech směrech nahradí plnohodnotný pocit domova. Výtěžek z charitativní akce Nadace ČEZ v hodnotě 48 567 Kč využijeme na pořízení antidekubitních pomůcek a fototerapeutických panelů do našeho Domova,“ uvedla ředitelka DpS Vroutek Markéta Sosnová.

Základní škola a Mateřská škola Vroutek poskytuje předškolní a základní vzdělávání pro více než dvě stě dětí z města i jeho okolí. Kromě důrazu na kvalitní vzdělávání a výchovu malých žáků se v průběhu školního roku soustředí na pořádání sportovních a kulturně vzdělávacích akcí pro děti i jejich rodiče. „V červnu jsme pro děti nachystali například cvičení s ukázkou práce hasičů při záchraně člověka, v září zase deset našich žáků jede za odměnu na zájezd do Anglie. Soustavně se rovněž snažíme modernizovat a vylepšovat výuku i školní zázemí a vybavení učeben, na které využijeme i výtěžek ze speciálního kola Nadace ČEZ ve výši 52 051 Kč,“ sdělil ředitel ZŠ a MŠ Vroutek Milan Armstark.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SVS: Veterinární dozor se na jaře zaměřuje na začínající farmářské trhy

7:06 SVS: Veterinární dozor se na jaře zaměřuje na začínající farmářské trhy

S příchodem jara v České republice tradičně startuje také sezóna farmářských trhů a Státní veterinár…