Nadace ČEZ: Dobrovolní hasiči v Červeném Kostelci mají moderní vyprošťovací zařízení

27.02.2019 14:21

Jednotka sboru dobrovolných hasičů z Červeného Kostelce na Královéhradecku rozšířila svoji výbavu o nové vyprošťovací zařízení. Na jeho pořízení uživatelé aplikace EPP vysportovali 100 000,- korun od Nadace ČEZ.

Nadace ČEZ: Dobrovolní hasiči v Červeném Kostelci mají moderní vyprošťovací zařízení
Foto: Nadace ČEZ
Popisek: Nadace ČEZ

Nákup nového vyprošťovacího zařízení pro JSDH  v Červeném Kostelci umožní jednotce kvalitněji zasahovat především u dopravních nehod, kde je k záchraně života potřeba každá minuta. Pomocí rozpínacího nástroje a nůžek se tak dobrovolní hasiči mnohem rychleji „prostřihají“ k zaklíněné osobě.

Jen v loňském roce hasiči absolvovali 173 výjezdů, z toho 26 k dopravním nehodám.

„ V případě dopravní nehody dokážeme poskytnout potřebnou pomoc zraněným mnohem rychleji a ušetřit tak cenné minuty. Náš sbor funguje i jako technická pomoc při mimořádných událostech, při zdolávání požárů a záchranných pracích při živelných pohromách. Díky Nadaci ČEZ jsme pořídili speciální záchranné a vyprošťovací zařízení, které se skládá z nůžek, rozpínacího válce a rozpínacího zařízení. Rád bych poděkoval všem, kteří pro nás sportovali a věnovali nám své body v aplikaci Pomáhej pohybem,“ říká velitel červenokosteleckých hasičů Petr Nejman.

Aplikace EPP – Pomáhej pohybem zaznamenává pohyb uživatele při jím zvolené sportovní aktivitě. Kromě běžných údajů o rychlosti, čase, tempu či vzdálenosti také generuje body, které může uživatel kdykoli věnovat některému z aktuálně nabízených projektů neziskových organizací, škol nebo obcí. Pokud uživatelé aplikace svým pohybem nashromáždí za daný čas určitý počet bodů, Nadace ČEZ projekt podpoří konkrétní dopředu stanovenou částkou. Neziskové organizace o umístění svého projektu do aplikace žádají v rámci jednoho z grantových řízení, dle povahy projektu. Aktuální grantová řízení naleznete na www.nadacecez.cz.

Mobilní aplikaci EPPsi od svého vzniku v květnu 2015 nainstalovalo již 400 tisíc lidí a jejím prostřednictvím podpořili 1060 dobročinných projektů za celkem 78 milionů korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

7:23 Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

Fair play, boj proti předsudkům, všestrannost a nutnost spolupráce rodičů a trenérů. To jsou témata …