Nadace ČEZ: Extrémní sporty i Oranžové kolo bavily diváky na Adrenalin Cupu v Ostravici

28.06.2015 9:26

V sobotu 27. června se v moravskoslezské obci Ostravice konal 19. ročník extrémního závodu čtyřčlenných štafet Adrenalin Cup. V rámci doprovodného programu závodu, ve kterém se členové týmů utkali ve čtyřech adrenalinových disciplínách, se v Ostravici objevilo také charitativní Oranžové kolo Nadace ČEZ. Pro neziskové organizace Linie radosti a Tělovýchovná jednota Sokol Ostravice lidé vyšlapali celkem 100 500 korun.

Nadace ČEZ: Extrémní sporty i Oranžové kolo bavily diváky na Adrenalin Cupu v Ostravici
Foto: ČEZ
Popisek: Zástupci Linie radosti a TJ Sokol Ostravice na charitativní akci Oranžové kolo Nadace ČEZ

Kromě povzbuzování čtyřčlenných mužských i ženských štafet při 16km běhu do vrchu, 5,5km letu na paraglidu, 34,5km jízdě na horském kole a 5,5km jízdě na kajaku lákal návštěvníky letošního ročníku Adrenalin Cupu také bohatý doprovodný program, jehož se zúčastnilo i Oranžové kolo Nadace ČEZ. „Prostřednictvím našeho speciálního kola bylo opět možné přispět na dobrou věc. Každý návštěvník na něm mohl šlapat celou jednu minutu a svým výkonem podpořit jednu z místních neziskových organizací,“ sdělila ředitelka Nadace ČEZ Michaela Žemličková. O Oranžové kolo projevili přítomní diváci velký zájem, podobně jako o exhibici předního českého biketrialisty Petra Krause, vystoupení sportovců z TJ Rožnov na trampolínách, zdolávání překážek lanového centra Tarzanie či ukázky bungee runningu.

Linie radosti provozuje denní stacionář

Linie radosti, o.s. poskytuje sociální služby a pomoc pro osoby s mentálním, tělesným nebo kombinovaným postižením. Usiluje o zvyšování samostatnosti handicapovaných klientů, posilování jejich sebedůvěry a schopností tak, aby mohli vést samostatný plnohodnotný život dle vlastních představ. Provozuje denní stacionář, ve kterém poskytuje širokou paletu sociálních služeb i činností přizpůsobených individuálním potřebám jednotlivců. „Výtěžek z Oranžového kola ve výši 50 093 Kč využijeme na nákup elektronického vybavení herny pro rozvoj smyslů, pohybových dovedností a relaxaci, která se nachází v našem stacionáři. Zbylé peníze případně přidáme na nový počítač, jejž bychom využívali v rámci zvyšování informační gramotnosti našich klientů,“ uvedla Jaroslava Lukšová, předsedkyně výkonné rady Linie radosti, o.s.

Pro místní malé i velké fotbalové hráče

Tělovýchovná jednota Sokol Ostravice sdružuje od roku 1940 místní malé i velké fotbalové hráče. Svého prvního hřiště se dočkala o tři roky později a od té doby udržuje tradici fotbalu v obci i jejím okolí napříč věkovými kategoriemi. „Dlouhodobě se snažíme ve všech probouzet chuť k aktivnímu přístupu a sportování již od útlého věku. Účastníme se ligových soutěží, pořádáme samostatné turnaje i pravidelná soustředění. Výtěžek z Oranžového kola ve výši 50 407 Kč plánujeme využít na zkvalitnění a vybavení hracích ploch našeho areálu a rozšíření tréninkových možností a pomůcek právě pro naše děti a mládež,“ sdělil předseda TJ Sokol Ostravice Vojtěch Vranay.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda schválila další podporu obnovitelných zdrojů a jmenování ředitele Vojenského zpravodajství

10:17 Úřad vlády: Vláda schválila další podporu obnovitelných zdrojů a jmenování ředitele Vojenského zpravodajství

Příprava výstavby obnovitelných zdrojů energie ve vybraných lokalitách by v Česku neměla trvat déle …