Nadace ČEZ: Když nadace pomůže nadaci, aneb aplikace EPP pomohla Jizerským horám

10.10.2015 16:11

Obnovu devíti turisticky atraktivních značených stezek v Jizerských horách podpořili uživatelé mobilní aplikace EPP Pomáhej pohybem. Nejen díky aktivním sportovcům se podařilo získat potřebný počet bodů, a tak Nadace ČEZ mohla věnovat Nadaci pro záchranu a obnovu Jizerských hor šek na 50 tisíc korun. Celkem už s aplikací ČEZ EPP pomáhá více než 130 tisíc lidí.

Nadace ČEZ: Když nadace pomůže nadaci, aneb aplikace EPP pomohla Jizerským horám
Foto: Nadace ČEZ
Popisek: Nadace ČEZ

Oprava devíti stezek započala už v září minulého roku a na její první část z Oldřichovského sedla na Skalní hrad vyrazili turisté letos v květnu. Po dalších měsících intenzivní práce byly návštěvníkům hor postupně předávány zbývající úseky. „Většina prostředků na obnovu byla získána z fondů Evropské unie, i tak jsme ovšem sami museli sehnat ještě více než půl milionu korun. Jsme moc rádi, že nás uživatelé aplikace Pomáhej pohybem v tomto shánění svou vlastní aktivitou podpořili,“ kvitoval Ondřej Petrovský, ředitel Nadace pro záchranu o obnovu Jizerských hor, která tak mohla obnovu devíti turisticky atraktivních stezek dokončit.

Chodník u lomu Hraničná - průběh realizace

Celý projekt se chystal více než dva roky. Vybrané lokality, stejně jako postup obnovy, realizátor akce pečlivě konzultoval s předními odborníky. „Bylo zapotřebí nalézt vyvážený přístup mezi ochranou přírody a jejího rekreačního využití. A právě kvalitní a udržovaná návštěvnická infrastruktura napomáhá tomu, aby oba zájmy dokázaly vedle sebe existovat v souladu,“ doplnil Ondřej Petrovský. Obnova se podle něj týkala například stezek na Frýdlantské cimbuří a Polední kameny, výstupu na Paličník nebo dříve zamokřené Umrlčí cesty.

Body pro turistické stezky nasbírali uživatelé v aplikaci EPP Pomáhej pohybem prostřednictvím různých druhů pohybu, jako je například běhání, jízda na kole či zdánlivě obyčejná chůze. „Na aplikaci EPP je unikátní především její jednoduchost a dvojí radost – dobrý pocit má totiž každý uživatel jak z vlastního pohybu, tak i pomoci tam, kde je potřeba. Příznivci horské turistiky nás přitom nezklamali a nasbírali potřebný počet bodů během pár dní,“ uvedla ředitelka Nadace ČEZ Michaela Žemličková.

Výstupovka na Ptačí kupy a Holubník - realizace

Aplikace EPP Pomáhej pohybem funguje také jako klasický sporttracker, jenž zaznamenává a generuje statistiky osobních výkonů podle různých hledisek. Přehled všech ukončených i aktuálních projektů, ze kterých si uživatelé v rámci své sportovní podpory mohou vybírat, nabízí speciální microsite www.pomahejpohybem.cz i samotná aplikace.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

BESIP: Skrytá měření odhalila další rizikové místo v Libereckém kraji

7:14 BESIP: Skrytá měření odhalila další rizikové místo v Libereckém kraji

V Hajništi překračuje maximální povolenou rychlost v obci skoro 90 procent motoristů. Výjimkou nebyl…