Nadace ČEZ: Klub finančních ředitelů pomohl dvěma pěstounským rodinám

20.08.2015 8:47

Klub finančních ředitelů uspořádal první ročník CFO sportovních manažerských her. Součástí nabitého programu v pražském Chateau St. Havel byla i pomoc dobré věci prostřednictvím charitativní akce Nadace ČEZ Pomáhej pohybem. Na speciálních kolech účastníci manažerských her vysportovali celkem 50 tisíc korun pro Nadační fond Rozum a cit.

Nadace ČEZ: Klub finančních ředitelů pomohl dvěma pěstounským rodinám
Foto: Nadace ČEZ
Popisek: Nadace ČEZ

Po krátké diskusi na téma zdravého životního stylu se účastníci I. CFO manažerských her pustili do sportování. Soutěžili například v odpalu golfovou holí na cíl umístěný na vodní překážce, střelbě z luku na cíl pod vedením mistra České republiky v lukostřelbě, puttingu na jamku na počet ran či jízdě na speciálním kole Nadace ČEZ, jejímž prostřednictvím zároveň přispívali vybrané neziskové organizaci.

„Jako obvykle měli zájemci možnost na našem kole strávit jednu minutu a pohybem tak pomoci dobré věci. I zde prokázali všichni přítomní svou soutěživost a zodpovědnost a vysportovali částku 50 tisíc korun,“ sdělila ředitelka Nadace ČEZ Michaela Žemličková. Celý příspěvek poputuje Nadačnímu fondu Rozum a cit, který jeho prostřednictvím podpoří děti ve dvou pěstounských rodinách.

Novák versus Brabec

Hlavním posláním Nadačního fondu Rozum a cit je zajištění spokojeného života opuštěných dětí uprostřed rodiny a všestranná podpora náhradní rodinné péče. Dětem v pěstounských rodinách pomáhá zajišťovat bezpečný domov, plnohodnotné vzdělání, zdravý psychický vývoj a sociální začlenění již 19 let. Kromě finanční a materiální podpory pěstounů rovněž pravidelně pořádá společenské akce sdružující náhradní rodiče a jejich děti.

Vysportovaná podpora z I. CFO manažerských her pomůže náhradním rodinám Dutých a Vorlíčkově, které se starají hned o několik dětí. Výtěžek z Nadace ČEZ ve výši 24 687 Kč využije rodina Dutých na logopedickou péči pro Natálku a Denisu a dofinancování volnočasových aktivit Nikolky, která hraje na flétnu, a malého florbalisty Vaška.

Předávání šeků

Pro rodinu Vorlíčkových se na hrách vyšlapal výtěžek ve výši 24 087 Kč, jímž rodina uhradí rovnátka pro Terezku, Kristýnku a Lindu. „Jsme velmi vděční všem aktérům, kteří prostřednictvím Nadace ČEZ podpořili rodiny svým pohybem. Společnou energií pomůžeme tímto příspěvkem opuštěným dětem získat větší sebevědomí a pocit jistoty,“ uvedla ředitelka Nadačního fondu Rozum a cit Marie Řezníková.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

22:04 Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

Zvýšení příspěvku na péči, které v pátek odsouhlasila Poslanecká sněmovna, se nevztahuje na nejnižší…