Nadace ČEZ: Masarykova nemocnice v Ústí nad Labem dostala darem nové postýlky pro novorozence

11.06.2019 15:44

Výtěžek z 13. ročníku benefiční módní přehlídky Krása pomáhá a příspěvek Nadace ČEZ ve výši 150 tisíc korun už plní svůj účel. Neonatologické oddělení ústecké nemocnice převzalo prostřednictvím Nadačního fondu Krajská zdravotní 15 nových lůžek pro novorozence.

Nadace ČEZ: Masarykova nemocnice v Ústí nad Labem dostala darem nové postýlky pro novorozence
Foto: Nadace ČEZ
Popisek: Nadace ČEZ

Patnáct nových lůžek nahradilo ta zastaralá, která už dosloužila, a neposkytovala komfort nejmenším „pacientům“ ani zdravotnickému personálu, který se o novorozence stará.

Finanční dar ve výši 150 tisíc korun poskytla Nadace ČEZ v rámci benefiční módní přehlídky „Krása pomáhá dětem“, jejíž 13. ročník proběhl loni v březnu. Výtěžek z akce, který byl převeden ve prospěch nadačního fondu Krajská zdravotní, pomohl uhradit nové investice jak ústecké neonatologie, tak i dětského a dorostového oddělení v děčínské nemocnici.

„Akce Krása pomáhá dětem a Nadace ČEZ jsou našimi dlouholetými partnery. Zlepšování podmínek pro naše novorozence a jejich matky je jedním z našich  základních úkolů. Dětský pavilon i díky darům je postupně rekonstruován a nově vybavován. Chceme, aby se maminkám v největší porodnici Ústeckého kraje líbilo. Nákup nových postýlek je dalším krokem k naplnění tohoto cíle. Všem, kteří k tomuto cíli přispívají, moc děkuji,“ řekl MUDr. Josef Liehne, ředitel zdravotní péče ústecké Masarykovy nemocnice.

Akci „Krása pomáhá dětem“ podpořila Nadace ČEZ v rámci grantového řízení Podpora regionů, které je zaměřeno na rozvoj veřejně prospěšných projektů. „Tento projekt, který pomáhá nemocným dětem v Ústeckém kraji, podporujeme v podstatě od samého počátku. Vážíme si úsilí všech, kdo se do něj každoročně zapojují. Letošní ročník opět ukázal, že pomoc dobré věci není lidem v naší republice cizí, a my se už těšíme, co Masarykově nemocnici v Ústí nad Labem přinese ten příští,“ sdělila ředitelka Nadace ČEZ Michaela Žemličková.

Neonatologická klinika Fakulty zdravotnických studií Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem a Krajské zdravotní, a. s. – Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, o. z., je součástí jednoho ze dvou perinatologických center Krajské zdravotní, a. s., přičemž druhé se nachází v mostecké nemocnici. Obě zdravotnická pracoviště spadají mezi dvanáct center v celé České republice. V rámci třístupňové diferencované péče ústecká neonatologická klinika zajišťuje všechny tři úrovně péče o novorozence, od péče o fyziologické novorozence přes intermediární až po nejvyšší intenzivní resuscitační péči. Spádová oblast kliniky přesahuje hranice Ústeckého kraje a sahá až do kraje Libereckého.

Nadaci ČEZ založila energetická společnost ČEZ v roce 2002, aby zastřešila svou dárcovskou činnost. Nadace ČEZ podporuje několika grantovými programy sociální, kulturní a sportovní projekty a aktivně spolupracuje s regiony. Výší rozdělených příspěvků se řadí ke špičce nadací v České republice.

Více informací ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…