Nadace ČEZ: Návštěvníci zahájení lázeňské sezony šláply do pedálů, díky nim si obdarované organizace mezi sebe rozdělily 101 030 korun

27.05.2018 21:51

Návštěvníci slavnostního Zahájení lázeňské sezony v Teplicích šlápli opět po roce do pedálů Oranžových kol Nadace ČEZ, a to pro neziskové organizace WHITE LIGHT I., z. ú., a Senior Teplice, z. s.

Nadace ČEZ: Návštěvníci zahájení lázeňské sezony šláply do pedálů, díky nim  si obdarované organizace mezi sebe rozdělily 101 030  korun
Foto: Nadace ČEZ
Popisek: Nadace ČEZ

Hned na čtyřech speciálně upravených rotopedech „vyjeli“ celkem 101 030 korun.  Do šlapání se pochopitelně zapojili jak příznivci obou organizací, tak i ti, jimž bylo vlastně jedno pro koho „jedou“, hlavně když pomohou dobré věci. Tradičně došlo i na duel osobností a závěrečný finiš zástupců obou organizací.

Teplické ulice zaplnily během oslav zahájení lázeňské sezony desítky koncertů, rozmanitých stánků a nejrůznějších atrakcí pro děti i dospělé. V sobotu se přitom na místní kolonádě roztočila i dobročinná kola Nadace ČEZ, která přilákala mnoho zájemců o pomoc potřebným. „Jako obvykle měl každý možnost jednu minutu šlapat pro vybranou organizaci a vydat co nejvíce vlastní energie, kterou jsme následně přeměnili ve finanční příspěvek. Jsme moc rádi, že se díky společné energii všech podařilo vyšlapat tak vysoké částky, že pomoc druhým stále není pro mnohé z nás cizí. Letos jsme navíc Oranžové kolo vylepšili tím, že vlastně mohli šlapat čtyři zájemci najednou.  Pro každou organizaci byly připraveny dva rotopedy, jeden menší pro děti a druhý velký pro dospělé,“ uvedla ředitelka Nadace ČEZ Michaela Ziková.

Zástupci Magistrátu města Teplice vždy šlápnou do pedálů Oranžového kola pořádně, vždyť jde o podporu „jejich“ organizací. Zatímco vloni usedl na rotoped primátor Jaroslav Kubera, letos se minutové pomoci organizaci Senior Teplice zhostil jeho 1. náměstek Hynek Hanza. „Jsme rádi, že tradiční Oranžové kolo Nadace ČEZ je opět na zahájení lázeňské sezony. Díky tomu získají hned dvě významné neziskové organizace ve městě pěkné finanční prostředky na svou činnost. Samozřejmě velké díky patří všem návštěvníkům, kteří ve finále napomohli k tak úctyhodné vyšlapané částce,“ kvitoval Hynek Hanza.

Také ředitel Jiří Šinágl vyslal letos do duelu osobností svého zástupce Martina Hájka, vedoucího odboru péče o zařízení Elektrárny Ledvice. „Rád jsem přispěl za Skupinu ČEZ pohybem dobré věci. Naše nadační oranžová kola se ovšem po celý den nezastavila hlavně díky pomoci druhých. Jsem rád, že obyvatelům tak krásného lázeňského města a všem ostatním návštěvníkům zahájení lázeňské sezony není osud lidí, o které obě organizace nějakým způsobem pečují, lhostejný,“ konstatoval Martin Hájek, když po minutě šlapání dojel do pomyslného cíle.

WHITE LIGHT I. pomáhá od roku 1996, kdy vznikla první léčebná komunita pro závislé osoby, všem ohroženým závislostmi a jejich blízkým a lidem v obtížných životních situacích. „Naším hlavním cílem je poskytování služeb primární, sekundární a terciární prevence užívání omamných a psychotropních látek, závislostního chování včetně gamblingu, nelátkových závislostí a podobně.

Provozujeme tak na vícero místech ucelený provázaný systém služeb, přičemž využíváme kontaktní centra a terénní programy.  Finanční prostředky, moc všem za jejich minutové šlapání v náš prospěch děkujeme, budou využity právě na provoz a zkvalitnění činnosti Kontaktního centra v Teplicích,“ poznamenal během převzetí symbolického šeku s částkou 50 483 Kč Oto Kovanda, vedoucí kontaktního centra a terénních programů.

Senior Teplice, z. s., funguje od roku 2002,  přičemž od počátku zajišťuje sociální služby pro seniory a osoby se zdravotním postižením. V současné době se jedná o pět sociálních služeb – pečovatelská služba, sociálně aktivizační služby, denní stacionář, týdenní stacionář a pobytová odlehčovací služba.  „Pečovatelská služba se týká především teplických seniorů. Momentálně jich je 85, kteří již nejsou zcela soběstační a potřebují zajistit péči ve své domácnosti. Díky této pomoci mohou zůstat co nejdéle ve svém přirozeném prostředí a nemusí odcházet do pobytového zařízení. Návštěvníky vyšlapaná částka na Oranžovém kole Nadace ČEZ poslouží k zajištění rekonstrukčních prací ve stacionáři. I my všem velice děkujeme,“ uzavřel Martin Budek, který za Senior Teplice přebíral symbolický šek s vypsanou částkou 50 547 korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…