Nadace ČEZ: Netradiční StarDance v Havířově. Zdeněk Chlopčík naučil tančit autisty

02.04.2024 7:02 | Tisková zpráva

Taneční mistr Zdeněk Chlopčík si netradiční „šluskolonu“, která završila jeho taneční kurzy pro mladé lidi s poruchou autistického spektra, užíval možná ještě více než komentování výkonů soutěžících ve StarDance. Originální projekt havířovského spolu ADAM – autistické děti a my podpořila Nadace ČEZ prostřednictvím své aplikace EPP – Pomáhej pohybem částkou 80 tisíc korun.

Nadace ČEZ: Netradiční StarDance v Havířově. Zdeněk Chlopčík naučil tančit autisty
Foto: Nadace ČEZ
Popisek: Nadace ČEZ

Chlopčík si na originální „šluskoloně“ v Horní Suché vysloužil ještě bouřlivější ovace než při svých vtipných komentářích v televizní soutěži StarDance, když mu pořadatelé za vedení tanečních kurzů děkovali. „Já musím poděkovat vám. Byla to velká zkouška, která se proměnila v neuvěřitelně krásné a veselé podvečery s mladými lidmi, kteří si zaslouží naši podporu,“ reagoval Zdeněk Chlopčík.

Taneční kurz podpořil mladé lidi s autismem, kteří se do běžných tanečních vzhledem k citlivějšímu zpracování smyslových podnětů z vnějšího a vnitřního světa nemohou zapojit. „V bezpečném prostředí pod citlivým vedením tanečního mistra Zdeňka Chlopčíka a za přítomnosti psychologa Přemysla Mikoláše se naučili vnímat pohyby svého těla a prostřednictvím tance vyjadřovat emoce. Taneční kurzy jsou pro autistickou mládež nejen nácvikem společenského chování, ale zároveň zvyšují šance mladých lidí na začlenění do společnosti,“ řekla ředitelka spolku ADAM Marie Gerdová.

Pro Nadaci ČEZ je autismus důležitým tématem. „Podpoře organizací, které pomáhají lidem s poruchou autistického spektra, se věnujeme dlouhodobě. Projekty zaměřené na tuto oblast najdou uživatelé v aplikaci EPP – Pomáhej pohybem nejen v dubnu, který je spojen s celorepublikovou modrou kampaní, ale v podstatě po celý rok. V Moravskoslezském kraji podporujeme nejen havířovský spolek ADAM, ale také pro ostravskou Mikasu a další organizace,“ dodala ředitelka Nadace ČEZ Michaela Ziková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: Pomoc obětem diskriminace je společný cíl ombudsmana i nevládních organizací

19:02 Ombudsman: Pomoc obětem diskriminace je společný cíl ombudsmana i nevládních organizací

Nevládní organizace pomáhají Romům, lidem s postižením, samoživitelkám nebo seniorům. Ombudsman prot…