Nadace ČEZ: Rodina Oranžových hřišť v jižních Čechách se opět rozrostla

16.07.2019 11:16

V krásné krajině jižních Čech v obci Roudná nedaleko Soběslavi vzniklo za přispění Nadace ČEZ nové Oranžové hřiště. Nadace jeho výstavbu podpořila částkou 150 tisíc korun.

Nadace ČEZ: Rodina Oranžových hřišť v jižních Čechách se opět rozrostla
Foto: Nadace ČEZ
Popisek: Nadace ČEZ

V pořadí už 71 Oranžové hřiště bylo od roku 2003 otevřeno v Jihočeském kraji. Tentokrát se na nové dětské hrací prvky, prolézačky nebo pískoviště mohou těšit děti z Roudné u Soběslavi. Hřiště bude využívat široká veřejnost, neboť pozemek kolem budovy obecního úřadu je veřejně přístupný a je v centru obce. Podle ředitelky Nadace ČEZ Michaely Zikové mají obce při rozhodování o vzhledu dětských, ale i sportovních hřišť volnou ruku.

„Náš grantový program Oranžové hřiště pomáhá městům a obcím napříč Českou republikou financovat výstavbu a rekonstrukce venkovních hřišť, a to již více než 15 let. Nikde není stanovené, jak budou vypadat, a proto mají mnoho podob. Nejčastěji vznikají dětská, sportovní a multifukční hřiště v blízkosti mateřských a základních škol. Každé je trochu jiné, šité na míru pro ty, kdo na nich aktivně tráví čas. Výjimkou nejsou ani hřiště s herními prvky, jako je například to nejnovější, které vzniklo v areálu obecního úřadu Roudná,“ říká Michaela Ziková, ředitelka Nadace ČEZ.
Po celé republice si děti mohou hrát na více než pěti stovkách dětských hřišť.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

22:04 Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

Zvýšení příspěvku na péči, které v pátek odsouhlasila Poslanecká sněmovna, se nevztahuje na nejnižší…