Nadace ČEZ: Sobčice slavily 100 let republiky a zasadily javorovou alej ke sv. Linhartu

29.10.2018 21:39

Polní cestu vedoucí do východočeské obce Sobčice zdobí čerstvě vysazené stromky nové javorové aleje. Místní občané si ji s finanční podporou Nadace ČEZ nadělili ke 100letému výročí založení republiky.

Nadace ČEZ: Sobčice slavily 100 let republiky a zasadily javorovou alej ke sv. Linhartu
Foto: Nadace ČEZ
Popisek: Nadace ČEZ

Sobotní odpoledne 27. října patřilo v obci Sobčice u Hradce Králové společné výsadbě javorové aleje. Kromě odborné firmy, která vyhloubila jámy a pro výsadbu připravila vše potřebné, se na polní cestě vedoucí k soše sv. Linharta mezi Sobčicemi a obcí Kabáty sešli i místní občané a členové sboru dobrovolných hasičů. Sobčice se tak o víkendu zařadily mezi desítky dalších obcí, kde se u příležitosti oslav založení republiky sázely nové stromy. Částkou 33 880 korun přispěla na výsadbu Nadace ČEZ v rámci svého grantového programu Stromy. „Polní cesty vedoucí do naší obce dosud vypadaly smutně, chyběla zde zeleň, která by navodila pocit pohody a klidu. Do akce jsme záměrně zapojili děti i dospělé s výzvou Zasaď si svůj strom,“ uvedla starostka Sobčic Petra Barešová.

Následnou péči o stromy zajistí zaměstnanci obce.

„S radostí pozoruji, jak si zástupci měst a obcí i občané uvědomují potřebu zeleně ve svém okolí. V Sobčicích se sice nesázely symbolické lípy, ale dříve plánované javory, přesto věřím, že společná výsadba přispěla ke sváteční atmosféře v obci v rámci oslav 100. Výročí od založení republiky,“ doplnila ředitelka Nadace ČEZ Michaela Ziková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…