Nadace ČEZ: Splnili si sportovní sen, mají nové Oranžové workoutové hřiště

28.10.2020 9:45

Ve velmi komorním duchu s dodržením všech hygienických opatření proběhlo v sobotu 24. října ve středočeské Zvoli „slavnostní“ zprovoznění nového workoutového hřiště.

Nadace ČEZ: Splnili si sportovní sen, mají nové Oranžové workoutové hřiště
Foto: Nadace ČEZ
Popisek: Nadace ČEZ

Sokol Zvole v rámci grantu Oranžové hřiště Nadace ČEZ získal na realizaci tohoto outdoorového fitness centra pod širým nebem finanční částkou 100 000 korun.

„Původně jsme plánovali zpřístupnění hřiště veřejnosti s patřičnou slávou a doprovodným programem, ale doba a restriktivní opatření nám v tom bohužel zabránily. Protože si ovšem takovýto projekt, který jsme mohli realizovat díky příspěvku Nadace ČEZ, slavnostní otevření zaslouží, sešli jsme se jen v nejmenším možném počtu a stuhu s velkou radostí přestřihli. Ještě nás čekají brigádně terénní úpravy okolo hřiště. Workoutová sestava bude sloužit veřejnosti ze Zvole a okolí a my už se těšíme, až si na něm budou obyvatelé zlepšovat fyzickou kondici,“ říká Helena Andronikova, vedoucí mládeže a předsedkyně kontrolní komise Sokola Zvole.

„Jsme rádi, že i v této době koronavirové není zapomenuto na realizaci projektů financovaných díky grantům Nadace ČEZ, byť ve finále jim není umožněno dodat ten správný punc slávy. Tedy například otevření nového oranžového hřiště společně s místními obyvateli, hlavně dětmi a mládeží s přáním, ať jim slouží ku prospěchu. Bylo tomu tak nyní ve Zvoli, ale nedávno i ve fotbalového areálu Vejsplachy ve Vrchlabí, kde mají nový skatepark, jehož slavnostní otevření už bylo vyloženě jen virtuální,“ uvedla Michaela Ziková, ředitelka Nadace ČEZ.

Také ve Zvoli vyrostlo workoutového hřiště víceméně ve fotbalovém areálu. V současné době je totiž hlavní místní sportovní činností fotbal. Ovšem mají zde i hřiště pro volejbal a nohejbal. Klub přitom sdružuje více než 200 členů, především z řad mládeže. A jak se jeho předseda Jaroslav Malý chlubí, jsou sportovním oddílem v malebné vesnici pár kilometrů za hranicí hlavního města s téměř stoletou tradicí.

„Náš areál ale neslouží pouze členům klubu, navštěvuje ho široká veřejnost, pro kterou se také dlouhodobě snažíme zlepšit podmínky pro sportovní vyžití. Na podzim roku 2019 jsme podávali dvě žádosti o dotaci. Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy jsme žádali o finanční prostředky na rekonstrukci tréninkového hřiště s umělou trávou a Nadaci ČEZ v rámci grantu Oranžové hřiště o příspěvek na workoutové hřiště. K našemu velkému překvapení se podařilo získat finance na oba projekty. Nemalými částkami nám na jejich realizaci přispěla i přímo obec Zvole, takže jsme během jarní doby koronavirové začali plánovat a stavět. Přesto, že bylo v letošním roce všechno poněkud zvláštní a jiné, podařilo se nám na začátku října oba projekty dokončit,“ dodává předseda Sokola Zvole.

Grantové řízení Oranžové hřiště Nadace ČEZ má dlouholetou tradici, prakticky od jejího založení v roce 2002. Je zaměřeno na podporu výstavby a kompletní rekonstrukce dětských, sportovních a víceúčelových či jiných hřišť. Podmínkou je veřejná přístupnost hřiště s výjimkou hřišť u mateřských škol či zdravotních a sociálních zařízení. „Nejčastěji pochopitelně vznikají dětská, sportovní a multifukční hřiště v blízkosti mateřských a základních škol nebo na volném prostranství někde na sídlišti. Každé je ovšem jiné, šité na míru těm, co na nich aktivně tráví čas. Výjimkou nejsou hřiště dopravní, plochy s posilovacími prvky a workoutová hřiště,“ uzavírá Michaela Ziková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…