Nadace ČEZ: Terezka Vargová to dokáže, vzkazují uživatelé aplikace Pomáhej pohybem

26.10.2015 9:04

Terezka Vargová je mladá slečna, která se statečně pere se zákeřnou nemocí. V tom ji pomáhá neurorehabilitace, která je však velmi nákladnou záležitostí. Obyvatelé Pardubic a příznivci neziskové organizace Cesta za snem tuto sobotu vyrazili na společnou cyklistickou vyjížďku s názvem Heř-Man-Day. Jediným cílem bylo vysportovat potřebný počet bodů v mobilní aplikaci Pomáhej pohybem. To se na trase z dostihového závodiště na Kunětickou horu a zpět podařilo a zástupce Nadace ČEZ mohl Terezce předat šek na 80 tisíc korun.

Nadace ČEZ: Terezka Vargová to dokáže, vzkazují uživatelé aplikace Pomáhej pohybem
Foto: Nadace ČEZ
Popisek: Nadace ČEZ

Šestnáctiletá Terezka z Pardubic před několika lety bojovala o život s vážnou a zákeřnou nemocí. „Terezce diagnostikovali nádor na mozku. Jeden čas na tom dokonce byla tak, že jen ležela ve velkých bolestech, nemluvila a ochrnula na polovinu těla. Nyní již má onkologickou léčbu za sebou, zase však bojuje o to, aby překonala následky nemoci a vedlejší účinky léčby,“ uvedl Jan Varga, otec Terezky. Statečná mladá dáma proto podstupuje další náročné uzdravování s cílem odpoutat se od invalidního vozíku a být co nejvíce samostatná. V tom jí pomáhá pravidelná neurorehabilitace v Adeli Medicial Center na Slovensku, kde mají s podobnými případy dlouholeté zkušenosti. Speciální léčba je však velmi náročná i finančně, proto se Terezka zapojila do aplikace EPP Pomáhej pohybem s projektem a zároveň jasným cílem svého snažení „Já to dokážu!“.

V jejím snažení ji podpořili sportovci v čele s handbikerem Heřmanem Volfem na sobotní cyklistické vyjížďce Heř-Man-Day z Pardubic na Kunětickou Horu, po níž se zapojili i do doprovodných aktivit v rámci Dne pro neziskový sektor. Po celou dobu při svých aktivitách zapínali mobilní aplikaci EPP Pomáhej pohybem, a Nadace ČEZ tak Terezce mohla předat šek na 80 tisíc korun, který jí pomůže uhradit další fázi léčby na Slovensku. Celý třítýdenní pobyt vyjde rodinu celkem na 184 000 Kč. „V roce 2014 byla Terezka patronkou týmu České abilympijské asociace na Handy Cyklo Maratonu. Tam svým výkonem podpořila své kolegy a my jsme moc rádi, že uživatelé naší aplikace teď zase pomohli jí. Jednoduchým propojením vlastní aktivity s pomocí druhým jí v duchu jejího hesla vyslali jasný signál, že s bojovným a pozitivním přístupem může dokázat, cokoliv si zamane,“ sdělila ředitelka Nadace ČEZ Michaela Žemličková.

V průběhu sobotního Heř-Man-Day cyklisté podporovali také další nasazené dobročinné projekty v aplikaci EPP. Těm lze pomáhat i dalšími druhy pohybu, například během, jízdou na kolečkových bruslích nebo třeba zdánlivě obyčejnou chůzí. Aplikace funguje také jako klasický sporttracker, jenž zaznamenává a generuje statistiky osobních výkonů dle různých hledisek. Přehled všech ukončených i aktuálních projektů, ze kterých si uživatelé v rámci své sportovní podpory mohou vybírat, nabízí speciální microsite www.pomahejpohybem.cz i samotná aplikace.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČD - Telematika slaví 30 let, více se chce zaměřit na zákazníky ze státní správy a kyberbezpečnost

19:15 ČD - Telematika slaví 30 let, více se chce zaměřit na zákazníky ze státní správy a kyberbezpečnost

V polovině dubna oslavila společnost ČD - Telematika již 30 let fungování. V posledních letech přito…