Nadace ČEZ: Trubín má nové dětské hřiště

24.09.2018 8:10

Malá obec poblíž Berouna a Králova Dvora se dočkala nového dětského hřiště. Stalo se tak i díky mobilní aplikaci EPP – Pomáhej pohybem Nadace ČEZ, která body získané různými pohybovými aktivitami veřejnosti ve finále převedla na 80 000 korun.

Nadace ČEZ: Trubín má nové dětské hřiště
Foto: Nadace ČEZ
Popisek: Nadace ČEZ

Díky tomu například přibyly na hřišti řetězová dvojhoupačka a skluzavka se žebříkem. Obec přitom začala hrací zázemí pro děti budovat již v roce 2017 z vlastních prostředků a případných finančních darů. Výše uvedená částka jí ovšem chyběla, aby mohlo být dílo zdárně dokončeno.

„Trubín je menší obcí ve Středočeském kraji ležící na okraji Chráněné krajinné oblasti Křivoklátsko. V současné době máme zhruba 400 obyvatel, ale intenzivně se rozrůstáme, zvláště o mladé rodiny s dětmi. Náš územní plán totiž vymezuje pro novou výstavbu plochy, které by v případě plného využití mohly zvýšit počet obyvatel obce až na trojnásobek. Děti přitom potřebují prostor, kde by mohly navázat kontakt se svými vrstevníky a kde se třeba naučí i týmové práci. Proto jsme se vloni rozhodli vybudovat pro ně nové dětské hřiště. To stávající bylo více než čtyřicet let staré a navíc s herními prvky, které již nevyhovovaly současným normám a hlavně bezpečnosti dětí,“ říká starostka Alena Nováková.

Podle ní má nyní obec důstojné zázemí pro děti a mládež, včetně jejich doprovodu, takže se zde mohou setkávat celé rodiny. Bezbariérový přístup umožňuje zapojení se do různých aktivit i handicapovaným, jimž jsou přizpůsobeny i některé herní prvky. Jak ještě Alena Nováková dodala, údržba a případné opravy bude zajištěna obyvateli obce. „Do drobných a nenáročných prací se pochopitelně zapojí i ti, jimž bude sloužit hřiště nejvíce, tedy místní děti a mládež. Děkujeme všem, kteří nám svým pohybem pomohli, aby mohla Nadace ČEZ přeměnit nasbírané body na peníze.“

Mobilní aplikace „EPP – Pomáhej pohybem“ Nadace ČEZ oslavila letos v květnu třetí rok své existence. Celkem bylo již takto podpořeno 997 projektů za 73 352 939 korun, z toho rovná stovka projektů za celkem 7 960 405 korun se týká Středočeského kraje. Praha se 161 projektem za 11 961 010 korun se pochopitelně počítá samostatně. „Jsme rádi, že nápad pomáhat pohybem se mezi veřejností ujal. Každý si přitom po stažení aplikace do mobilního telefonu může vybrat, jaký projekt a kde chce podpořit. A jaký pohyb k tomu použije, zda vyloženě formu nějaké sportovní aktivity či tanec, chůzí, jízdu na kole a podobně. Na nás je jen vše administrativně zpracovat a hlavně pak předat celou částku těm, co ji potřebují k zafinancování svých pro ostatní prospěšných aktivit,“ usmívá se Michaela Ziková, ředitelka Nadace ČEZ.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…